Ліниві голубці за особливим рецептом, після яких ви відмовитесь від класичної технології: неймовірно смачно

Швидкий рецепт приготування лінивих голубців без м'яса! Ліниві голубці відрізняються від звичайних тим, що начинка не загортається в капустяний лист, тим самим приготування значно простіше і швидше.

Голубці можна приготувати як в одній каструлі або запекти як котлети, вибір за вами. У сьогоднішньому рецепті начинка для голубців грибна, з овочами та рисом у томатній підливі. Такий рецепт голубців можна приготувати навіть у піст. Голубці виходять дуже ніжні, ситні, ароматні та дуже смачні. Відмінна страва для ситної сімейної вечері, готується дуже просто та швидко.

Історія цієї страви походить від кулінарних традицій Старого Світу, особливо східноєвропейської кухні. Голубці вважаються однією з головних та улюблених страв у регіоні. Ліниві голубці без м’яса стали альтернативою класичним голубцям для вегетаріанців і тих, хто віддає перевагу рослинній їжі.

Ліниві голубці без м’яса містять низку корисних речовин і вітамінів, у тому числі вітамін В, вітамін С, калій, фолієву кислоту та клітковину. Вони також добре насичені білками, які відіграють важливу роль у нашому харчуванні.

Страву можна вживати в розумних кількостях у рамках збалансованої дієти. Вона може бути гарною альтернативою традиційним голубцям із м’яса. Однак варто враховувати, що ліниві голубці можуть містити більше вуглеводів, ніж класичні голубці, через використання рису та інших крохмалистих продуктів у начинці.

Їх можна комбінувати з різними стравами та продуктами. Вони ідеально поєднуються з томатним соусом, сметаною чи йогуртом. Також їх можна подавати поруч із свіжими овочами чи салатом.

Інгредієнти

  • Рис круглозоровий шліфований – 200 г
  • Гриби печериці – 150
  • Капуста білокачанна – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Томатна паста – 70 г
  • Кип’ячена вода – 250 г
  • Борошно пшеничне – 4 ст.
  • Цукор – 0,5 ч.л.
  • Олія рослинна – 3 ст.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати ліниві голубці

Рис перебрати, добре промити, залити холодною водою та відварити у каструлі на плиті майже до готовності. Відварений рис відкинути на друшляк і дати стекти воді.

Домашні голубці рецепт
Домашні голубці рецепт

Цибулю очистити і дрібно нарізати. Моркву також очистити та натерти на великій тертці. Овочі обсмажити в сковороді на невеликій кількості олії.

До обсмаженої цибулі з морквою додати дрібно нарізану капусту, сіль, чорний мелений перець, все перемішати і смажити до готовності капусти. Далі додати дрібно нарізані печериці, перемішати та смажити до повної готовності.

Сковороду з овочами та грибами прибрати з плити. Додати відварений рис, ретельно перемішати і відставити поки остигати. Приготувати підливу: у глибоку тарілку перекласти томатну пасту. Додати холодну воду, сіль, цукор, чорний мелений перець і добре перемішати.

Ліниві голубці в духовці
Ліниві голубці в духовці

Форму для запікання змастити олією. З підготовленого фаршу сформувати голубці у вигляді котлет, обваляти в борошні та скласти у форму.

Підготовлені голубці залити підливою і прибрати в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Підготовлені голубці перед подачею посипати дрібно нарізаним свіжим кропом.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?