Смажена картопля по-болгарськи: нова версія знайомої страви, яка здивує близьких – інакше не готуватимете

Ми представляємо тобі найсмачніший рецепт картоплі з опеньками в сметані! Звучить апетитно, чи не так? Але не лише звучить! Страва вийде дуже смачною!

Опеньки знижують рівень холестерину в крові, покращують обмін речовин і мають ще дуже багато позитивних якостей.

Картопля з опеньками в сметані – це страва, яка популярна в болгарській та українській кухнях. Вона є поєднанням свіжих опеньків (грибів) з картоплею, заправлених сметаною.

Історія страви сягає своє коріння в далеке минуле, коли гриби були одним з основних джерел харчування. Картопля, у свою чергу, з’явилася в Європі лише у XVI столітті, але швидко стала популярною завдяки своїй високій поживності та доступності.

Назва страви, “картопля з опеньками в сметані”, пояснюється просто – вона описує основні інгредієнти та спосіб приготування. Опеньками називаються гриби, які додаються до страви.

Картопля з опеньками в сметані багата на вітаміни і корисні речовини. Картопля містить вітаміни С, В6, піридоксину, магній, калій, фолієву кислоту та інші корисні елементи. Опеньки – це джерело вітамінів В1, В2, В3, В6, В9, вітаміну С та мінеральних речовин, таких як калій, залізо, фосфор та мідь.

Інгредієнти

  • Опеньки – 300 г
  • Картопля – 700 г
  • Цибуля червона – 1 шт
  • Сметана 10% – 100 г
  • Сіль – за смаком

Рецепт приготування картоплі

Для початку нам потрібно очистити опеньки від бруду та нарізати їх. Далі ставимо каструлю з водою на вогонь і чекаємо на її закипання. Як вода закипіла, закидаємо в неї опеньки буквально на 10-15 хвилин поваритися.

Картопля по-селянські
Картопля смажена по-новому 

Тим часом ставимо на плиту розігріватися олію. Очищаємо і нарізаємо цибульку на півкільця.

Коли наша олія нагрілася, висипаємо в ній цибулю і будемо її гарненько обсмажувати до золотистого кольору.

Поки готується на цибулю, приступимо до картоплі. Очищаємо її від шкірки, промиваємо, просушуємо та нарізаємо соломкою/брусочками. Картоплю нарізали і перекладаємо на серветки, щоб прибрати зайву вологу.

Як тільки наша цибуля набула золотистого кольору, висипаємо до неї картоплю і ретельно перемішуємо. Обсмажуємо всі разом 10 хвилин.

Смачна запечена картопля
Смачна смажена картопля

Наша картопелька набула золотистості, викладаємо на сковорідку до всіх опеньки і добре перемішуємо.

Як тільки додали гриби до картоплі, додаємо ще трохи сметани і все ще раз добре промішуємо.

Всі промішали, зменшуємо вогонь на найменший, солимо і перчимо, накриваємо кришкою і залишаємо тушити хвилин на 7-10. Після закінчення часу перевірити картоплю на готовність і якщо все готове, то можна подавати. Для краси посипте картоплю зеленню. Блюдо готове! Смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.