Смажена картопля по-болгарськи: нова версія знайомої страви, яка здивує близьких – інакше не готуватимете

Ми представляємо тобі найсмачніший рецепт картоплі з опеньками в сметані! Звучить апетитно, чи не так? Але не лише звучить! Страва вийде дуже смачною!

Опеньки знижують рівень холестерину в крові, покращують обмін речовин і мають ще дуже багато позитивних якостей.

Картопля з опеньками в сметані – це страва, яка популярна в болгарській та українській кухнях. Вона є поєднанням свіжих опеньків (грибів) з картоплею, заправлених сметаною.

Історія страви сягає своє коріння в далеке минуле, коли гриби були одним з основних джерел харчування. Картопля, у свою чергу, з’явилася в Європі лише у XVI столітті, але швидко стала популярною завдяки своїй високій поживності та доступності.

Назва страви, “картопля з опеньками в сметані”, пояснюється просто – вона описує основні інгредієнти та спосіб приготування. Опеньками називаються гриби, які додаються до страви.

Картопля з опеньками в сметані багата на вітаміни і корисні речовини. Картопля містить вітаміни С, В6, піридоксину, магній, калій, фолієву кислоту та інші корисні елементи. Опеньки – це джерело вітамінів В1, В2, В3, В6, В9, вітаміну С та мінеральних речовин, таких як калій, залізо, фосфор та мідь.

Інгредієнти

  • Опеньки – 300 г
  • Картопля – 700 г
  • Цибуля червона – 1 шт
  • Сметана 10% – 100 г
  • Сіль – за смаком

Рецепт приготування картоплі

Для початку нам потрібно очистити опеньки від бруду та нарізати їх. Далі ставимо каструлю з водою на вогонь і чекаємо на її закипання. Як вода закипіла, закидаємо в неї опеньки буквально на 10-15 хвилин поваритися.

Картопля по-селянські
Картопля смажена по-новому 

Тим часом ставимо на плиту розігріватися олію. Очищаємо і нарізаємо цибульку на півкільця.

Коли наша олія нагрілася, висипаємо в ній цибулю і будемо її гарненько обсмажувати до золотистого кольору.

Поки готується на цибулю, приступимо до картоплі. Очищаємо її від шкірки, промиваємо, просушуємо та нарізаємо соломкою/брусочками. Картоплю нарізали і перекладаємо на серветки, щоб прибрати зайву вологу.

Як тільки наша цибуля набула золотистого кольору, висипаємо до неї картоплю і ретельно перемішуємо. Обсмажуємо всі разом 10 хвилин.

Смачна запечена картопля
Смачна смажена картопля

Наша картопелька набула золотистості, викладаємо на сковорідку до всіх опеньки і добре перемішуємо.

Як тільки додали гриби до картоплі, додаємо ще трохи сметани і все ще раз добре промішуємо.

Всі промішали, зменшуємо вогонь на найменший, солимо і перчимо, накриваємо кришкою і залишаємо тушити хвилин на 7-10. Після закінчення часу перевірити картоплю на готовність і якщо все готове, то можна подавати. Для краси посипте картоплю зеленню. Блюдо готове! Смачного!

Схожі статті

Цей інгредієнт у фарш майже ніхто не додає, і дарма: котлети стають пишними та соковитими

Є три різні способи та інгредієнта, які допоможуть зробити будь-який сухий фарш більш соковитим. У результаті й самі котлетки вийдуть такими, що танутимуть в роті.

Рецепт котлет з їдальні 90-х років: всі про нього забули, а дарма – дуже смачно і бюджетно

Ці котлетки можна приготувати легко та швидко. Зробити це зможе навіть та господиня, яка не сильно вміє та любить їх готувати. Все тому, що рецепт мега простий!

Євген Клопотенко назвав себе божевільним, бо посмажив банани з цибулею на сковороді

Євген Клопотенко запропонував українцям обсмажити банани з червоною цибулею. Хто не може собі цього уявити, може побачити це на власні очі. Адже шеф-кухар зняв і виклав відео. Це мішлен.

Як приготувати курячі котлети з сиром: легкий рецепт, який завжди знадобиться

Соковиті котлетки можна приготувати не лише з одного м'яса, а ще й з сирною начинкою. Зробити це можна прямо вдома легко та швидко. Для цього потрібно використати два види сиру.

Рецепт, якому мене навчила бабуся! Швидко, просто та неймовірно смачно! На вечерю

Мʼясні фрикадельки з сиром у вершково-грибному соусі виходять дуже соковитими та смачними. Родзинкою страви є саме сир, який знаходиться в самому "серці" фрикадельок.

Це ще краще, ніж “Королівський”: Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати майонез, від якого не гладшають

Суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво приготував майонез із варених яєць. Він запевняє, що від такого соусу неможливо набрати вагу, але при цьому, це дуже смачно.