Новий пляцок “Княжа доба”. Ну дуже гарний і смачний десерт, який переплюне “Наполеон” та “Зимову вишню”

Ніжний крем, солодкий банан і що найголовніше – у ньому немає желатину. Спробуйте готувати за допомогою покрокового рецепту і у вас обов'язково вийде!

Шоколадно-банановий торт із пряників – це солодка десертна страва, яка виходить шляхом комбінування шоколадних пряників, бананів та крему. Торт виходить дуже соковитим та ароматним, з насиченим шоколадним смаком та легкою насолодою бананів.

Історія цього торта невідома, але передбачається, що він з’явився завдяки тому, що шоколад та банани були досить доступними та популярними продуктами. Крім того, поєднання шоколаду та бананів вважається дуже смачним та вдалим.

Шоколадно-банановий торт містить різні корисні речовини та вітаміни. Шоколад є хорошим джерелом антиоксидантів, а також містить магній, залізо та флавоноїди. Банани багаті калієм, вітамінами B6 та C, харчовими волокнами. Однак, варто зазначити, що в торті є велика кількість цукру, тому споживання цієї страви слід контролювати.

Шоколадно-банановий торт чудово поєднується з чашкою кави або чаєм. Він може бути доповнений свіжими або замороженими ягодами, збитими вершками або морозивом. Торт подається у вигляді шматків на тарілках або порційних кексів. Шари пряників, бананів та крему можуть бути прикрашені шоколадними стружками, горіхами або ягодами.

Інгредієнти

  • Пряники – 400 г
  • Сметана 20% – 400 мл
  • Банани – 3 шт
  • Цукор –1 склянка
  • Ванілін – за смаком
  • Молочний шоколад – 1 шт

Як приготувати пляцок

Сметану необхідно перекласти в блендер, додати до неї цукор та щіпку ваніліну. Збивати крем протягом 1 хвилини.

Як форму можна використовувати будь-яку гарну глибоку тарілку, застелити харчовою плівкою для того, щоб торт можна було легко дістати з неї. Банани потрібно нарізати кружальцями, а пряники вздовж на половинки.

Рецепт торта з ніжним сметанковим кремом

Формувати торт потрібно в такий спосіб: шар пряників, крем, банани. Викладати доти, доки всі інгредієнти не закінчаться. Не переборщіть з кремом і бананом, дотримуйтесь пропорцій на кожному коржі.

Як приготувати смачний торт

Верхній шар залийте кремом і відправте в холодильник на 10 годин для просочення коржів.

Після закінчення часу дістаємо їх холодильника, перевертаємо торт на плоску тарілку, виймаючи його з форми з харчовою плівкою, акуратно знімаємо і зверху посипаємо торт натертим шоколадом.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.