Ідеально запечену картоплю можна приготувати тільки за цим рецептом: ви не повірите, чим заправляти

Запечена картопля стане прекрасною стравою для ситної вечері або обіду. Ми пропонуємо ознайомитися з простим рецептом її приготування, який виручить вас у будь-яку хвилину.

Більшість людей обожнюють запечену картоплю за її швидкість та простоту в приготуванні, а також за смак. Шматочки картоплі виходять дуже рум’яними та ароматними. Страва прекрасно взаємодіятиме майже з будь-яким соусом, наприклад, сметанним чи зі звичайним майонезом.

Ми підготували для вас зрозумілий покроковий рецепт для того, аби ви могли швидше нагодувати себе та всю родину. Правильно заправивши картоплю, отримаєте неймовірну страву.

Смачна запечена картопля
Ідеально запечена картопля

Інгредієнти

  • Картопля – 900 г
  • Кріп – на смак
  • Перець чорний мелений, паприка, базилік сушений, сушений орегано, чебрець сухий мелений – все по 0,5 ч. л.
  • Оливкова олія – 60 мл
  • Сметана – 150 мл
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль – на смак

Приготування

Спочатку добре помийте картоплю, а потім разом зі шкіркою наріжте часточками. Далі перекладаємо їх в окрему посудину та заправляємо усіма спеціями, сіллю та наливаємо оливкової олії. Все добре перемішуємо.

Викладаємо часточки картоплі на застелене пергаментом деко та ставимо випікатися в духовку на 190 градусів протягом 40 хвилин.

Для соусу до картоплі нам потрібно у 20% сметану додати нарізаний кріп, приблизно 1/2 пучка. Потім видавити часник за допомогою пресу, але можна подрібнити його просто ножем. Додаємо сіль, чорний перець на свій смак. Перемішуємо до однорідності.

Ідеально запечена картопля

Коли картопля буде готова, можете подавати її на стіл зі щойно приготованим соусом та для краси нарізати зеленої цибулі. Всім смачного!

Схожі статті

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.