Як із простого хека приготувати вишукану святкову страву: вся справа у ніжному соусі до риби. Це беліссімо!

Багато господарок недооцінюють хек і помилково вважають, що з нього виходять лише прісні страви. Однак, є простий рецепт, який змінить все уявлення про цю найсмачнішу морську рибу!

Незважаючи на те, що хек належить до категорії дієтичної та сухуватої риби, з нього можна приготувати величезну кількість смачних страв. Є кілька способів зробити його більш соковитим. Наприклад, посмажити в клярі, але найкраще приготувати хек у сковороді з ніжним сметанним соусом. Ви відчуєте, як він просто тане в роті, а у поєднанні з гарніром має всі шанси стати улюбленою стравою у будь-якій родині. Навіть діти, які не їдять риби, будуть уплітати його із задоволенням. Це один із найкращих і смачних рецептів приготування хеку.

Інгредієнти:

  • Хек – 1 кг
  • Вода
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Чорний перець – 8-10 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Рибний бульйон – 1 склянка
  • Сметана – 150 г
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • Цукор

Спосіб приготування:

Попередньо очищаємо хек від луски, обрізаємо всі плавці. Далі нарізаємо рибу на великі порційні шматочки. Укладаємо в каструлю. Додаємо спеції, заливаємо невеликою кількістю води та ставимо на вогонь. Відварюватимемо нашу рибку до готовності. Це може зайняти приблизно 15 хвилин.

Хек у соусі на сковороді
Хек у соусі на сковороді

Поки готується хек, приступаємо до соусу. Цибулю нарізаємо кубиками. Морква соломкою, після чого обсмажуємо їх на сковорідці до золотистої скоринки.

Хек у соусі на сковороді
Хек у соусі на сковороді

Коли зварився хек, дістаємо його з каструлі та викладаємо окремо на тарілці.

Рибний бульйон проціджуємо через сито і заливаємо до моркви та цибулі. Потім додаємо сметану, борошно та спеції. Незважаючи на те, що в бульйоні був лавровий лист, його можна продублювати в соусі. Так смак хеку стане ще більш пікантним. Також можна додати трохи цукру, щоб збалансувати смак.

Хек у соусі на сковороді
Хек у соусі на сковороді

У цей час видаляємо з хеку всі кістки. І після того, як соус закипить, акуратно викладаємо його в сковорідку. Накриваємо кришкою і гасимо приблизно 5-7 хвилин. Хек у найніжнішому сметанному соусі готовий!

Хек у соусі на сковороді
Хек у соусі на сковороді

Подавати його можна з будь-яким гарніром – картоплею пюре або пшеничною кашею.

Хек у соусі на сковороді
Хек у соусі на сковороді

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?