Рецепт на всі випадки життя: як приготувати швидку, але дуже смачну запіканку з пельменів, сиру та яєць

Запіканка - дуже смачна і легка у приготуванні страва, яка прикрасить навіть святковий стіл. Запіканку можна робити по-різному, хтось робить з м'ясом, відбивними, але смачніше виходить з пельменями.

Обов’язковий інгредієнт будь-яких гарячих страв із духовки – сир. Він надає страві пікантності, тягучості, захищає від підгоряння всю страву, беручи він функцію верхнього покриття. спеції до запіканки підбираються індивідуально кожною господаркою.

Запіканка з пельменями та сиром несе з собою користь у вигляді багатого набору вітамінів, мінералів та незамінних поживних речовин. Однак вона також може бути досить калорійною та містити велику кількість жиру. Тому, як і з будь-якою іншою стравою, важливо помірно вживати запіканку в їжу.

Норма споживання страви залежить від індивідуальних потреб та переваг кожної людини. Рекомендується вживати таку запіканку помірно, щоб уникнути надмірного споживання калорій та жирів. Запіканка з фаршем та сиром добре поєднується з різними стравами та продуктами. Вона може подаватися з салатами, овочевими гарнірами, свіжими овочами чи зеленню. Також вона відмінно поєднується із соусами чи кетчупом.

Інгредієнти

  • Заморожені пельмені – 800 г
  • Цибуля – 4 шт.
  • Твердий сир – 100 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Майонез – 250 г
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Зелень (за бажанням) – за смаком
  • Рослинна олія

Як приготувати смачну запіканку

Очистіть цибулю і дрібно наріжте її. На розігрітій сковороді додайте олію і обсмажуйте цибулю до золотистого забарвлення протягом 2-3 хвилин.

Рецепт приготування картопляної запіканки на вечерю
Рецепт приготування запіканки на вечерю

Підготуйте ще одну сковороду, яку можна поставити в духовку, і підігрійте з невеликою кількістю олії на дні протягом 1 хвилини. Якщо ви використовуєте форму для запікання, змастіть її олією та поставте в духовку на 2 хвилини.

Поступово викладіть пельмені в підігріту сковороду шаром, плоскою стороною донизу. Обсмажуйте їх до золотистої скоринки.

Рецепт ароматної запіканки з пельменями  та сиром

Тепер підготуємо заливку. У глибокій мисці збийте майонез та курячі яйця до однорідності. Посоліть і поперчіть пельмені, додайте обсмажену цибулю, потім залийте сумішшю.

Тертий сир додайте до пельменів, потім відправте всю конструкцію в розігріту духовку (200-220 градусів) на середню полицю. Запікайте 20 хвилин.

Вийміть сковороду з духовки, посипте запіканку сиром і готуйте ще 20 хвилин.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?