Минтай, тушкований у сметані з овочами: готувати дуже просто, а рибка виходить ніжною та соковитою

Чудова страва для повсякденно життя. Рибка виходить ніжною та м'якенькою, а сметанний соус робить страву неймовірно ароматною та соковитою.

Минтай володіє приємним смаком та вживається в приготуванні різноманітних страв. Адже риба досить бюджетна та проста у приготуванні. Ми пропонуємо простий рецепт, що допоможе розкрити смак цього морського жителя.

Простий рецепт соковитої та ароматної риби прикрасить ваші родинні вечері. Страва готується дуже просто, а результат порадує навіть тих, хто не любить рибу.  Тож, рекомендуємо спробувати цей рецепт та насолодитися смаком недорогої риби.

Інгредієнти

Минтай – 500 грамів;
Сіль -1/2 чайної ложки;
Чорний перець – на свій смак;
Сметана -200 грамів;
Часник -2-3 зубчики;
Зелень – до смаку;
Борошно – 2-3 столові ложки;
Рослинна олія -3 столові ложки.

Інструкції з приготування

Минтай миємо, обрізаємо плавники та видаляємо хребет. Вага риби після обробки 500 грамів. Нарізаємо рибу на порційні шматки по 4-5 сантиметрів у ширину. Додаємо сіль, перець та перемішуємо. Обвалюємо шматки риби у муці. зручно це робити у поліетиленовому пакеті, склавши туди рибу та засипавши борошно. На сковорідку наливаємо рослинну олію, гарно її розігріваємо та обсмажуємо рибу до золотистого кольору з обох боків.

Простий рецепт приготування тушкованого минтая у сметані
Простий рецепт приготування тушкованого минтая у сметані

Беремо сметану, додаємо до неї сіль та часник. Часник можна вичавити через прес або натерти на дрібній терці. Можна додатково додати улюблені приправи, що пасують до риби. Перемішуємо соус.

Простий рецепт приготування тушкованого минтая у сметані
Простий рецепт приготування тушкованого минтая у сметані

Заливаємо рибу отриманим соусом. Посипаємо все подрібненою зеленню. Закриваємо кришкою та тушкуємо на повільному вогні 5-10 хвилин. Минтай зі сметанним соусом готовий. Подавати можна з будь-яким гарніром. Смачного.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.