Ніжна, але хрустка картопля у вас вийде завдяки незвичайному рецепту: декілька хвилин на кухні і готово

Смачна картопля може стати прекрасним гарніром до будь-якого прийому їжі, і навіть доповнити святковий стіл. Але як її приготувати, щоб її дійсно оцінили?

Всі ми звикли, що неймовірно смачну та хрустку картоплю можна придбати у будь-якому закладі швидкого харчування. Кухарі знають, як добитися необхідного ефекту та подарувати споживачам насолоду, ще й за невеликі гроші, адже картопля є ледь не найдешевшою стравою у будь-якому меню.

Як не дивно, коли справа доходить до того, аби повторити щось подібне вдома, у досвідчених господинь та у починаючих кулінарів однаково не виходить повторити дану страву.

Здавалося б у цьому немає нічого складного, але певні секрети значно далеко відштовхують нас від ідеалу, який ми мріємо отримати. У нашій статті ми розповімо секрети приготування смачної картоплі та на цей раз у вас абсолютно все вийде. Потребується мінімум вашого часу, трохи уважності та бажання побалувати свою сім’ю дійсно смачною картоплею.

Інгредієнти

  • Картопля — 0, 5 кг
  • Кукурудзяний крохмаль — 3 столових ложки
  • Сіль — столова ложка
  • Перець чорний мелений — столова ложка
  • Паприка — на смак
  • Часник — на смак
  • Оливкова олія — на смак

Як приготувати смачну картоплю вдома

Добре вимийте картоплю та поріжте на скибочки. Якщо шкірка у картоплі сильно товста, доведеться її почистити. Але краще використовувати сорти, які мають тонку шкірку.

Картопля по-селянські рецепт
Картопля по-селянські рецепт

Після цього заливаємо картоплю кип’ятком, накриваємо кришку та залишаємо на 10 хвилин. Дістаємо картоплю, викладаємо на паперові рушники, обсушуємо.

Висипаємо картоплю назад у миску чи каструлю. Додаємо крохмал. Усе добре перемішуємо, залишаємо ще на 10 хвилин. Після цього солимо, перчимо та додаємо спеції за смаком. За бажанням також додаємо пасту з часником. Збризкуємо оливковою олією.

Картопля по-селянськи, смачніша за фрі: готуємо улюблену страву за простим рецептом
Картопля по-селянськи

Деко застилаємо пергаментом, змащуємо і викладаємо картоплю. Нагріваємо духовку до 180 градусів, після чого ставимо картоплю випікатися приблизно на 15-20 хвилин. Орієнтуйтеся по параметрам власної духовки та діставайте картоплю, коли вона під рум’янеться.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.