Розкішна закуска: спробуйте запекти фаршировані печериці з мʼясом та сиром. Розлетяться за секунду

Фаршировані печериці – грибна страва в деяких європейських кухнях. Має особливу популярність в українських господинь, оскільки прекрасно доповнює майже кожен святковий стіл.

Таку просту та ситну закуску дуже часто подають на свята, але якщо дуже хочеться посмакувати стравою, то можна її приготувати хоч сьогодні. Начинка може бути абсолютно різною, орієнтуйтеся на свої бажання та продукти, які є у вашому холодильнику.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати дуже просту закуску, яку наповнимо однією з найпопулярніших начинок. За допомогою курячого фаршу, сиру, спецій та зелені отримаємо неймовірне наповнення. Робити страву можна з будь-яких грибів, головне брати з великою шапочкою. Найбільше використовують саме печериці.

Фаршировані печериці з мʼясом та сиром

Інгредієнти

  • Печериці – 8 шт.
  • Фарш курячий – 100 г
  • Сир твердий – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Рослинна олія для смаження
  • Свіжа зелень – 1 пучок
  • Сіль – на смак

Приготування

Для початку робимо основу для закуски. Відокремте ніжки грибів від їхніх капелюшків. Обережно очистьте капелюшки ложкою. Ніжки печериць та залишки дрібно наріжте.

Очистьте цибулю, наріжте дрібними шматочками та поставте обсмажуватися на сковороді з невеликою кількістю олії до м’якості. Сюди ж відправте нарізані ніжки та залишки від грибів. Смажте 1-2 хвилини.

Додайте курячий фарш, посоліть, смажте до готовності м’яса. Наріжте зелень, а сир натріть на тертці.

В мисці змішайте сметану, зелень та натертий сир, але поки тільки половину, іншу залишіть, аби посипати страву при її запіканні.

Суміш зі сметани кладемо у фарш та перемішуємо. Наповнюємо отриманою начинкою капелюшки печериць.

Фаршировані печериці з мʼясом та сиром

Візьміть форму для запікання, перекладіть гриби, посипте на них натертим сиром, який залишився. Поставте запікати в розігріту духовку до 180 градусів на 30-35 хвилин. Всім смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.