Вечеря на швидку руку з курячого мʼяса: беремо філе, картоплю і в духовку. Не займе зайвих сил та часу

Поєднання курячого м'яса з картоплею – одне з найпопулярніших у світі кулінарії. В родинах цю страву дуже часто зустрінеш, оскільки вона проста, ситна та здатна швидко нагодувати всіх ваших рідних.

Відомо, що популярність страви серед людей завойована кількома причинами. Куряче філе є доволі універсальним та низькокалорійним джерелом білка, на який звертає особливу увагу той, хто дотримується дієт або займається спортом. А картопля, своєю чергою, є доступною та дуже ситною у поєднанні з м’ясом.

Також ця страва заманює до приготування, оскільки вона легка та смачна. Крім того, у вас є можливість поекспериментувати з різними способами її обробки за допомогою спецій, оскільки вони впливають не тільки на смак, а й на вигляд та аромат.

Вечеря на швидку руку з курячого мʼяса

Інгредієнти

  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Картопля – 1 кг
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сир – 200 г
  • Паприка – 1/2 ч. л.
  • Прованські трави – 1/2 ч. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Вершкове масло – 50 г

Приготування

Для початку промийте куряче філе. Потім наріжте маленькими шматочками та перекладіть у глибоку посудину. Додайте сіль, всіх спецій, зазначених в списку, сметану. Все перемішайте та поставте маринуватися протягом 30 хвилин.

Змастіть форму вершковим маслом, в якій збираєтеся запікати страву. Спочатку викладіть на неї тонко нарізану кружечками картоплю, потім солимо, перчимо та посипаємо натертим сиром.

Вечеря на швидку руку з курячого мʼяса

Далі викладіть шматочки курячого філе, а потім знову шар картоплі та сиру. Ставимо запікати страву в духовку при 200 градусах на 45 хвилин. Дуже смачно, швидко та просто отримали запечену картоплю з курячим філе. Перед подачею страви на стіл, можете використати соус на свій смак. Всім смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.