Така вечеря під силу кожному: готуємо картопляну запіканку з ніжною курочкою та грибами. Її просто обожнюють

Ніжна картопляна запіканка з курочкою та грибами подарує вам незабутній вечір, з вдячними рідними або друзями від цієї страви. Рецепт швидкий, дуже зрозумілий, а результат перевершить всі очікування.

Майже кожен вміє готувати картоплю в різних її станах. Хтось обожнює варену, хтось любить смакувати смаженою, а деякі перебувають у постійних пошуках, як урізноманітнити всім відому страву чимось смачненьким. Якщо ви входите до третього варіанту або хочете здивувати всіх в домі своїми кулінарними здібностями, тоді наш рецепт для вас.

Приготувавши картопляну запіканку, спочатку отримаєте незрівнянний апетитний аромат, потім зрадієте, коли побачите вигляд страви, який відразу заманить до столу і, зрештою, сподіваємося, не розчаруєтеся в її смаку.

Вечеря на швидку руку з курячого мʼяса: беремо філе, картоплю і в духовку
Картопляна запіканка з ніжною курочкою та грибами

Інгредієнти

  • Картопля середнього розміру – 6 шт.
  • Куряче філе – 3 шт.
  • Шампіньйони – 300 г
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Молоко – 100 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Сир – 100 г
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Сіль, спеції – на смак

Приготування

Нарізаємо дрібним кубиком цибулю, а шампіньйони нарізаємо слайсами. Спочатку смажимо на розігрітій сковороді з олією цибулю, потім додаємо гриби та обсмажуємо їх разом.

Відварюємо картоплю в підсоленій воді до готовності. Беремо товкачку, і нею її розминаємо. Далі вливаємо тепле молоко та замішуємо пюре. На смак солимо.

Куряче філе нарізаємо кубиком. До шматочків відправляємо майонез, яйце, крохмаль, за вашим смаком спеції для м’яса, паприку, чорний мелений перець. Перемішуємо.

У форму для запікання першим шаром викладаємо картопляне пюре, кухонною лопаткою розрівнюємо. Наступним шаром кладемо куряче філе, а наприкінці – гриби.

Картопляна запіканка з ніжною курочкою та грибами

Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин. Потім дістаньте, посипте натертим сиром та знову поставте запікатися до золотистості. Смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.