Класичний рецепт вінегрету із секретним інгредієнтом: такий ніжний та смачний салат ви точно ще не їли

Якщо ви звикли, що оселедець та буряк поєднуються тільки в салаті "Оселедець під шубою", то сьогодні на вас чекає ще одне відкриття з цими продуктами на чолі. Вінегрет із оселедцем!

На відміну від оселедця під шубою, приготування вінегрету за нашим покроковим рецептом не займе багато часу. Класичні інгредієнти все ті ж – картопля, морква і буряк. Оселедець краще брати малосолоний. Підійде філе оселедця. Так ви не витрачатимете час на те, щоб витягнути кісточки. Вінегрет з оселедцем чудово прикрасить святковий стіл або стане самостійною стравою на обідньому.

Вінегрет – це салат, що в основному складається з овочів, таких як буряк, морква, картопля та огірки, з додаванням маринованих огірків, зеленого горошку та зелені.

Історія вінегрету пов’язана з словʼянською кухнею, хоча точне походження страви невідоме. Вінегрет вважається одним із найбільш поширених та популярних салатів в Україні. Він був відомий ще з давніх часів і використовувався як повноцінна і поживна страва для селян і робітників.

Інгредієнти

  • Картопля – 600 г
  • Буряк – 130 г
  • Морква – 80 г
  • Цибуля ріпчаста – 80 г
  • Філе оселедця – 400 г
  • Огірки солені – 60 г
  • Капуста квашена – 200 г
  • Горох – 200 г
  • Петрушка (сушена) – 1 ст.
  • Лимон — 120 г

Рецепт приготування смачного вінегрету

Відваріть моркву, картоплю та буряки заздалегідь і дайте їм охолонути. Це дозволить скоротити час приготування, і ви не обпалите руки під час нарізування продуктів.

Вінегрет рецепт
Вінегрет рецепт

Буряк, картопля, морква, цибуля, солоні огірки наріжте дрібними кубиками і змішайте в глибокій мисці. Квашену капусту наріжте дрібно і додайте до інших овочів. За наявності кісточок у філе очистіть його та наріжте кубиками.

Вінегрет
Як приготувати смачний вінегрет

Приготуйте заправку: з’єднайте олію, цукор, сіль, чорний мелений перець, сушену петрушку та оцет. Все добре перемішайте.

У миску з салатом додайте зелений горошок та оселедець. Всі продукти заправте та ретельно перемішайте.

Салат можна подати в піалах порційно і прикрасити гілочкою петрушки та часточкою лимона.

Перед подачею важливо салат охолодити. Замість класичної заправки можна використовувати сметану або майонез.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?