Ситна вечеря на всю сім’ю з картоплі і жмені фаршу: найпростіший рецепт неймовірно смачної страви

Вечеря з картоплі та фаршу – це неймовірний спосіб провести разом час та смачно нагодувати не тільки сімʼю, але і своїх гостей. Спробуйте і не пошкодуєте.

Картопля — універсальний продукт, який можна використовувати у найрізноманітніших рецептах. Він широко популяризований саме завдяки своїй неймовірній бюджетності, простоті у вирощуванні, а також тривалому строку зберігання.

І хоча різні люди люблять даний овоч у різних варіантах приготування, напевно, найбільш легендарними є картопляні страви, які робляться у духовці. Ми пропонуємо вам ознайомитися з запеченою картоплею з фаршем. Така вечеря не тільки виходить неймовірно смачною, але й має дуже апетитний вигляд, що обов’язково відобразиться на атмосфері.

Пам’ятайте, що картопля завжди смакує набагато краще в гарячому вигляді, і неймовірно поєднується з сиром та різноманітними соусами. Доповніть свою вечерю свіжим салатом, приємними напоями та десертом, і приємно проведений час вам буде гарантований.

Також не відмовляйтеся від ідеї додати до рецепту свої варіанти. Наприклад, можна внести сир дор блю.

Інгредієнти

  • Картопля — 4 шт.
  • М’ясний фарш — 200 г
  • Перець солодкий — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Твердий сир — 80 г
  • Масло вершкове 73% — 40 г
  • Сіль, перець — до смаку
  • Олія соняшникова — 40 мл
  • Зелень

Як приготувати смачну картоплю з фаршем

Перець, цибулю та зелень чистимо, миємо та подрібнюємо. Картоплю ставимо у духовку випікатися приблизно впродовж 40 хвилин при температурі 180.

Як приготувати смачну картоплю

Вносимо подрібнені овочі на розігріту пательні обсмажуємо до готовності та вносимо фарш. Готуємо до золотистої скоринки.

Картоплю розрізаємо навпіл, ложкою дістаємо середину. Розминаємо її виделкою і додаємо у фарш. Знову перемішуємо.

Рецепт приготування картоплі
Рецепт приготування картоплі

У картоплю вносимо частинку вершкового масла, викладаємо фарш, посипаємо натертим сиром та викладаємо на деко. Випікаємо впродовж 20 хвилин.

Подаємо на стіл у гарячому вигляді у якості гарніру та доповнюємо страву салатом. За бажанням можна додати спеції, декілька видів зелені та сиру.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.