Запіканка з курячою грудкою – проста страва на вечерю, яку не соромно поставити навіть перед гостями

Картопляна запіканка – страва дуже проста у приготуванні. Вона підійде на обід, вечерю чи на свято. Грудку, яка виступає одним з головних інгредієнтів, ви можете замінити на іншу частину курки.

Картопляна запіканка з куркою та сиром – це популярна та смачна страва, що складається з шарів картоплі, курячого філе та сирів, що запікаються в духовці до золотистої скоринки. Ця страва має історію, що, очевидно, з’явилася з моменту, коли картопля стала широко доступною для рецептів.

Така назва страви обумовлена ​​основними інгредієнтами – картоплею, куркою та сиром. Вона дозволяє відразу визначити, які продукти використовуються для його приготування.

Картопля – багате джерело вуглеводів, клітковини, вітаміну C та B6, калію та магнію. Вона також містить антиоксиданти та флавоноїди, які можуть допомогти зміцнити імунну систему та знизити ризик серцево-судинних захворювань.

Курка – відмінне джерело білка, яке є основним будівельним матеріалом для тканин організму. Вона також містить залізо, цинк, фосфор та вітамін B12.

Сир – багатий кальцієм, білком, залізом, цинком та вітамінами A, D та B12. Він також містить антиоксиданти і може допомогти у зміцненні кісток та зубів.

Інгредієнти

  • Куряча гомілка – 7 шт
  • Картопля – 1 кг
  • Сир твердий – 200 г
  • Вершкове масло – 20 г
  • Майонез – 150 г
  • Орегано сушений – за смаком
  • Куркума – за смаком
  • Спеція базилік – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Коріандр мелений – за смаком
  • Кріп сушений – за смаком
  • Сухий чебрець – за смаком
  • Імбир мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Приготування смачної запіканки

Грудку слід промити і обсушити паперовим рушником. Солимо і додаємо на смак спеції: паприку, куркуму, орегано. Підготуємо картоплю: очистимо її і наріжемо. Товщина картоплі не повинна бути великою інакше вона може залишитися сирою, тому дотримуйтесь нарізки 0,4-0,6 мм.

Рецепт приготування картопляної запіканки 

Перекладіть картоплю в ємність, посоліть. Додайте спеції (за смаком): чебрець, базилік, куркуму, коріандр, сушений імбир, кріп. За бажанням можна використовувати готову магазинну приправу для картоплі.

Неймовірна запіканка з картоплі та фаршу
Неймовірна запіканка з картоплі 

Змащуємо форму для випікання вершковим маслом і викладаємо курячу грудку. Зверху на курку кладемо картоплю і змащуємо зверху майонезом. Ставимо запікатись при температурі 180 градусів на 30-40 хвилин.

Поки картопля з м’ясом запікається, слід натерти на тертці сир. Дістаємо картоплю, посипаємо сиром і ставимо запікатись ще на хвилин 5-10.

Як тільки сир розтопиться і почне підрум’янюватися, можна діставати та подавати до столу.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?