Дізналася рецепт картопляної запіканки в духовці й не можу відірватися. На вечерю – ідеально

Набридає смакувати звичайною смаженою чи вареною картоплею. Інколи з цього інгредієнта можна створити такі пригощання, від яких неможливо буде відірватися. Пропонуємо зробити картопляну запіканку.

З простого продукту є можливість створити дуже смачну страву. Унікальність картопляної запіканки полягає в тому, що вона неабияк урізноманітнить ваше звичне меню з цього інгредієнта. Ба більше, страва легка в приготуванні, а ще ми використовуємо доступні продукти.

Звичайно, деякі господині в картопляну запіканку можуть додавати фарш, овочі або гриби. Втім, ми розкажемо, як зробити бюджетну страву, коли треба ситно нагодувати всю родину або прийняти гостей, коли в холодильнику обмаль продуктів.

Картопляна запіканка в духовці

Інгредієнти

  • Картопля – 5-6 шт.
  • Цибуля – 3-4 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Вершкове масло – 70 г
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Рослинна олія – для змащування
  • Сіль, чорний перець – до смаку

Приготування

Миємо картоплю, нарізаємо середніми шматочками. Відправляємо в каструлю, заливаємо водою так, щоб покрити шматки картоплі. Ставимо варити на невеликий вогонь, втім, воду солити не варто, її ми додамо потім. Злегка прикрийте каструлю кришкою.

Картопля повинна варитися 15-20 хвилин. В цей час обсмажте нарізану цибулю. В сковороду відправляємо шматочок вершкового масла та додаємо цибулю. Смажимо до м’якості та легкого рум’янцю.

Коли картопля зварилася, зливаємо з неї рідину, далі, зручним для вас способом, перемніть її в пюре. Солимо до свого смаку, а потім знову мнемо. Даємо трохи охолонути. Кладемо вершкове масло, яке залишилося.

В окремій посудині збиваємо яйця. Вливаємо суміш в картопляне пюре, але не всю, 2 столових ложки залишіть. Все перемішуємо. Вливаємо молоко, знову перемішуємо.

Смажену цибулю кладемо в окрему посудину, беремо приблизно 2-3 столових ложок пюре. Змішуємо.

Форму для запікання змащуємо олією. Викладаємо половину картопляного пюре, розрівнюємо. Зверху викладаємо суміш цибулі з пюре, так само розрівнюємо.

Картопляна запіканка в духовці

Викладаємо залишок картоплі. Добре збиваємо суміш з яйця, яку ми залишили, змащуємо поверхню страви. Розігріваємо духовку до 180-190 градусів, ставимо готувати запіканку на 20-30 хвилин. Смачного!

Схожі статті

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.

Щось схоже на болоньєзе, але набагато простіше: Мозгова поділилася рецептом з баклажанів – всього потроху

Олена Мозгова, яка чудово готує та знає багато оригінальних рецептів, розповіла, як зробити баклажани, які нагадують італійську страву болоньєзе, але набагато простіше.

Краще солоного сала та будь-якої ковбаси: домашній сальтисон зі свинячої рульки та курячої грудки у пляшці

Ви більше ніколи не будете купувати сальтисон на ринку, коли дізнаєтеся цей простий домашній рецепт. Готується дуже легко та просто. Замінить сало та будь-яку дорогу ковбасу.

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.