Смакота, яка сама проситься до рота: рецепт неймовірних картопляних пиріжків з ковбасною начинкою

Приготувати смачні та незвичайні пиріжки на перекус дуже просто. Картопляні пиріжки підійдуть не тільки як самостійна страва, але і можуть стати прекрасним доповненням до першої страви або на обід.

Вони виходять дуже ситними, а картопляне тісто дуже ніжним і його чудово доповнює соковита начинка. Для таких пиріжків можна зварити картоплю та зробити класичне пюре. Також може підійти пюре, що залишилося зі вчорашньої вечері або обіду. Такі пиріжки не вибагливі.

Важливо знати точну пропорцію інгредієнтів та правильну технологію приготування. Запевняю вас, якщо ви приготуєте цю страву, потім доведеться готувати ще! Зберігайте собі рецепт, щоб побалувати свою сім’ю і себе чимось смачненьким і готуйте із задоволенням!

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт
  • Картопля – 1 кг
  • Сосиски – 300 г
  • Борошно пшеничне I сорту –2 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт
  • Вершкове масло – 70 г
  • Соняшникова олія – за смаком
  • Сіль і перець – за смаком

Як приготувати смачні картопляні пиріжки

Рецепт смажених пиріжків з квасолею та грибами
Як приготувати смачні пиріжки

Картопля знадобиться стара, якраз ідеально підходить для цього сезону. Навесні ви рідко зможете зустріти молоду картоплю і коштуватиме вона втридорога.

Куряче яйце використовуйте велике (якщо у вас тільки дрібні яйця, тоді додайте 2). Цибулю попередньо необхідно очистити від лушпиння і добре промити під проточною водою. Сіль та чорний мелений перець використовуйте до смаку. Рослинна олія для обсмажування знадобиться без запаху.

Цибулю необхідно нарізати на дрібні кубики. Рекомендую використовувати ніж гребінець, який допоможе вам закріпити кожну половинку картоплі і вам зручно буде нарізати її на кубики.

На сковороду наливаємо олію, добре її прогріваємо протягом 10 секунд і відправляємо цибулю. Обсмажуємо його до напівпрозорості та утворення рум’яної золотистої скоринки.

Рецепт смажених пиріжків з квасолею та грибами
Рецепт смажених пиріжків 

До цибулі додаємо вершкове масло і добре його розтоплюємо. Регулярно необхідно перемішувати цибулю з олією, щоб вона не пригорала. Сосиски подрібнюємо.

Обсмажену на сковороді цибулю необхідно додати до сосисок. Інгредієнти потрібно посолити та поперчити до смаку.

Картоплю необхідно відварити у мундирі. Для цього промийте овочі під теплою проточною водою за допомогою металевого скребка, який допоможе видалити надлишки бруду на овочі. Відправте чистий овоч у каструлю і відваріть після кипіння протягом 25-30 хвилин (все залежить від того, якого розміру ви використовуєте картоплю). Картоплю необхідно очистити від шкірки. Бажано його попередньо остудити, щоби не працювати з гарячим овочом.

Очищену картоплю необхідно нарізати на мимовільні скибочки і зробити з неї пюре за допомогою товкача. Посоліть до смаку, додайте яйце і ще раз все ретельно перемішайте.

У картоплю необхідно поступово вводити борошно і далі руками прямий у глибокій ємності вимішувати тісто. Зрештою у вас повинні вийде дві маси. Одна з картопляним пюре, а друга з начинкою.

Відщипніть від загальної маси картопляного тіста невеликий шматочок. Скачайте його в кружальце і приплюсніть руками. Сформуйте пиріжки. На сковороду налийте олію, розігрійте її і викладіть пиріжки.

Обсмажувати їх необхідно з кожного боку до рум’яної золотистої скоринки на середньому вогні.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?