Ідеально замість смаженої риби: навіть дешевий минтай буде на смак як дорогий осетр. Ніжність в сметані

Як приготувати вишукану вечерю для великої родини, яка сподобається дорослим та дітям? Рецепт соковитого минтаю на сковороді з ніжним сметанним соусом з ароматом часнику.

Для того, щоб нагодувати велику родину смачною та вишуканою вечерею з рибою, не обов’язково витрачається на дорогий осер чи лосось, можна легко приготувати його зі звичайного дешевого минтаю. Риба виходить соковитою та ніжною, завдяки сметанному соусу та ідеально поєднується з будь-яким гарніром, особливо з картоплею пюре.

Інгредієнти:

  • Минтай – 500 г
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Мелений чорний перець – за смаком
  • Сметана – 200 г
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Зелень – за смаком
  • Борошно для обвалки минтаю
  • Рослинна олія без запаху – 3 ст. ложки

Приготування:

Минтай 2 шт. розморожуємо за кімнатної температури. Ретельно промиваємо під холодною проточною водою, обрізаємо плавці, видаляємо хребет риби. Можна не видаляти, це за бажанням, але якщо страву будуть їсти діти, то все ж таки краще позбутися кісток.

Вишукана вечеря з минтаю
Вишукана вечеря з минтаю

Нарізаємо минтай на однакові порційні шматочки. Складаємо їхню миску. Додаємо сіль, чорний перець за смаком та перемішуємо.

Обвалюємо шматочки риби в борошні. Для цього в невеликий пакет насипаємо борошно, кладемо всередину минтай і ретельно перемішуємо. Таким чіном мука розподілиться рівномірно.

Нагріваємо сковороду з олією. Щільно кладемо рибу і обсмажуємо з двох боків до утворення рум’яної скоринки.

Вишукана вечеря з минтаю
Вишукана вечеря з минтаю

Беремо 200 г сметани будь-якої жирності. У цьому рецепті використовували 20%. Виливаємо її в миску, видавлюємо через прес 2-3 зубчики часнику та перемішуємо. Трохи посолити.

Заливаємо рибу, що вийшов соусом. Посипаємо зеленню. Закриваємо кришкою і гасимо на повільному вогні хвилин 5-6.

Вишукана вечеря з минтаю
Вишукана вечеря з минтаю

Подавати з будь-яким гарніром. Минтай у ніжному сметанному соусі – страва для повсякденного столу, яку можна приготувати за лічені хвилини. Риба виходить м’якою, ніжною.

Вишукана вечеря з минтаю
Вишукана вечеря з минтаю

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.