І навіть трьох шматочків буде мало: рецепт найсмачнішого пирога з мойвою, який вийде неочікувано шикарним

Швидкий у приготуванні та дуже смачний заливний пиріг з рибою та картоплею. Для приготування будуть потрібні дуже прості продукти, які завжди є у всіх в холодильнику.

Приготовлений пиріг виходить ситним, ніжним та дуже апетитним. Без особливих зусиль пиріг можна приготувати буквально за 5-10 хвилин, без урахування часу випікання. Така випічка чудово підійде до чаю на сніданок. Пиріг можна подати як у теплому, так і в холодному вигляді, він все одно залишиться дуже смачним.

Заливний пиріг з рибою та картоплею – це традиційна страва, яка відома вже понад двісті років. Вона отримало свою назву завдяки способу приготування, коли начинка наливається на тісто.

Історія цієї страви пов’язана з тим, що риба була доступним та популярним продуктом у кухні. У давнину риба була основним джерелом білка та жиру, особливо для мешканців прибережних регіонів. Цікаво, що в історії заливного пирога є два різні підходи до начинки. У північних регіонах в начинку додавали оселедець чи судак, а центрі воліли використовувати сьомгу чи тріску.

Заливний пиріг з рибою та картоплею має високу харчову цінність. У ньому містяться білки, жири, вуглеводи, вітаміни (B1, B2, PP, A, D), і навіть мінеральні речовини (кальцій, фосфор, залізо).

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 3 шт
  • Мойва – 250 г
  • Майонез – 250 г
  • Сметана – 250
  • Картопля – 180 г
  • Борошно – 125 г
  • Цибуля ріпчаста – 50 г
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Як приготувати смачний рибний пиріг

Приготувати тісто: у глибоку тарілку додати курячі яйця, додати сіль і збити віночком. Далі додати сметану, майонез і знову все розмішати віночком.

Рибний пиріг 

Тепер додати просіяне пшеничне борошно з содою і розмішати до гладкості, розмішуючи всі грудочки. Тісто має бути досить рідке, що ллється, не густе.

Приготувати начинку: рибу розімʼяти виделкою на шматки. Цибулю очистити і нарізати на дрібні кубики. Картоплю вимити, очистити, натерти на великій тертці і трохи віджати.

Дно підготовленої форми (діаметр 24 сантиметри) устелити пекарським папером. Бортики форми можна трохи змастити олією. Половину приготовленого тіста вилити на дно форми та розподілити.

Далі потрібно викласти натерту картоплю тоненьким шаром. На картоплю – нарізану цибулю і потім розім’яту рибу.

Як приготувати смачний рибний пиріг
Як приготувати смачний рибний пиріг

Далі пиріг залити тістом, що залишився. Відправити випікатися в духовку на 40 хвилин за температури 40 градусів (залежно від вашої духовки). Приготовлений пиріг дістати з духовки, дати йому охолонути у формі і далі перекласти на стіл.

Також ознайомтеся з новим рецептом на нашому каналі:

Схожі статті

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.