Бюджетно – не означає не смачно: три картоплі, трохи сиру та борошно перетворюються на хачапурі. Без духовки

Пропонуємо вам приготувати смачну випічку, яка завжди користується популярністю і може мати доволі бюджетний склад, при цьому не втрачаючи властивостей.

Хачапурі заслужено полюбляють у всьому світі. Є велика різновидність даної страви і народи Кавказу пропонують свою інтерпретацію їй. У нашому рецепті ми пропонуємо зробити бюджетні хачапурі, у яких використовується картопля.

Попри простий склад ця страва вийде аніскільки найгіршою, за класичний варіант. Головне підійти до цієї справи з любов’ю та ентузіазмом.

Інгредієнти

  • Борошно – 320 г
  • Кефір – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Картопля – 300 г
  • Сир твердий – 300 г

Як приготувати смачні хачапурі

Для початку необхідно підготувати продукти. Картоплю добре чистимо та вимиваємо, викладаємо в сотейник з водою та варимо до готовності. Це займе приблизно 20 хвилин.

Тісто для хачапурі
Тісто для хачапурі

У миску заллємо кефір, додамо сіль, соду, додамо яйце. Перемішаємо до одержання однорідної суміші. До цієї суміші частинами просіюватимемо борошно і одночасно замішуватимемо тісто.

Тсто має вийти м’яким, що не прилипає до рук. Можливо, борошна потрібно трохи більше або менше, ніж зазначено в рецептурі, тому обов’язково додавайте її частинами. Тісто округлимо і помістимо в холодильник на 20 хвилин.
Відварену картоплю перекладемо в миску, злив попередньо воду, потовчемо в пюре товкачем. Сир натрьом на великій тертці.

Формуємо наші хачапурі
Формуємо наші хачапур

До картопляного пюре додамо натертий сир. Перемішаємо ці інгредієнти до рівномірної сполуки.Все тісто поділимо на 5-6 рівних частин, бажано скористатися кухонними вагами. Робочу поверхню припилимо трохи борошном і розкочуємо на ній одну частину тіста в тонкий коржик (товщина – 2-3 мм).

На середину цього коржика викладемо стільки начинки, скільки важить тісто. Краї коржика піднімемо і з’єднаємо у вигляді мішечка. Розкачаємо качалкою підготовлений “мішок” в тонкий коржик. У мене вийшов коржик діаметром 20 см. У сковороді розігріємо 2-3 ст. рослинної олії і викладемо коржик-заготівлю.

Смажимо хачапурі на пательні
Смажимо хачапурі на пательні

Обсмажимо хачапурі з картоплею та сиром на сковороді з двох боків до появи апетитної золотистої скоринки.

Схожі статті

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.