І масла не треба: простий трюк, який у рази покращить смак картопляного пюре. Рецепт, за який вас розцілують

Щоб звичайне картопляне пюре вийшло смачним, необов'язково класти у нього вершкове масло, молоко та яйця. Є багато інших способів удосконалити його смак.

Картопляне пюре один із найпопулярніших гарнірів у багатьох сім’ях. Його однаково люблять як дорослі, так і діти. До того ж картопля краще за всіх інших гарнірів поєднується з м’ясом і рибою. У традиційному рецепті приготування картопляного пюре, як додаткові інгредієнти зазвичай використовують вершкове масло, молоко, вершки та яйця. Вважається, що ці продукти краще поєднуються з картоплею. А якщо спробувати додати інші інгредієнти?

Що можна додати в картопляне пюре замість масла
Що можна додати в картопляне пюре замість масла

Так, досвідчені господині вже давно знають один трюк, який у рази покращить смак картопляного пюре. Наприклад, замість масла використовувати сир “Камамбер”. Для цього лише потрібно подрібнити те, що знаходиться всередині, а потім додати в теплу картоплю. Після того, як все ретельно перемішати, смак картоплі буде ще ніжнішим, а текстура стане бархатистою.

Також можна використовувати сир маскарпоне, який має ніжний вершковий присмак. Деякі господині замість олії додають у картопляне пюре крихти пармезану.

Щоб зробити смак пюре більш насиченим, можна замість вершкового масла додати знежирені вершки та попередньо обсмажений на сковорідці бекон, цибулю та часник.

Але, щоб все вийшло ідеально, необхідно засвоїти кілька хитрощів приготування пюре, починаючи від правильно вибраного сорту картоплі, його варіння та збивання.

  • Вважається, що рожева картопля розварюється краще, тому для пюре краще використовувати її.
  • Коли ви подрібнюєте картоплю перед варінням, намагайтеся різати її однаковими шматочками. Так вони зваряться одночасно.
  • Після того, як злити воду, картоплю обов’язково потрібно “підсушити”. Для цього перекладаєте її в друшляк, порожню каструлю, в якій картопля варилася поставте на маленький вогонь, зверху картоплю і потримайте так буквально пару хвилин.
  • У жодному разі не збивайте пюре занурювальним блендером. Це головна помилка, яку припускаються господині. Найкраще товкти картоплю звичайним товкачем.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?