Дуже смачна запіканка з курячого філе за 30 хвилин: виглядає так, ніби піца, але на смак ще краща. Спробуйте

Зовсім не обов'язково готувати надто складні страви, щоб здивувати своїх рідних чи друзів. Переконуємо, що простий рецепт курячої запіканки з картоплею вам у цьому допоможе.

Не знаєте, що приготувати на вечерю, аби точно смачно та ситно нагодувати всю родину? Тоді не зайвим буде ознайомитися з рецептом неймовірно соковитої, ніжної й ароматної запіканки. Картопля з м’ясом завжди мали успішне поєднання, а додавши помідори та сир, отримаємо ще вираженіший смак та апетитніший вигляд.

Таку смакоту можна зробити за 30 хвилин. Тому, окрім перерахованих переваг, вважаємо великим плюсом і швидкість приготування. Спробувавши страву один раз, далі будете подавати її на стіл дуже часто.

Запіканка з курячого філе

Інгредієнти

  • Картопля – 500 г
  • Куряче філе – 800 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 3-4 шт.
  • Майонез або сметана – 3 ст. л.
  • Сир
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець, приправа до картоплі та м’яса – до смаку

Приготування

Куряче філе нарізаємо середніми шматочками, злегка відбиваємо, кладемо в миску. На смак солимо, перчимо, можна додати ще й паприку та інших спецій до м’яса. Залишаємо маринуватися.

Чистимо картоплю, нарізаємо слайсами та перекладаємо в будь-яку посудину. Додаємо сіль, чорний мелений перець та добре перемішуємо.

Нарізаємо цибулю й помідори кружечками. Натираємо сир на тертці.

На деко викладаємо шарами інгредієнти: картопля, шматочки курячого філе, цибуля, помідори. Змащуємо зверху майонезом або сметаною, як вам більше смакуватиме.

Проста запіканка з картоплі: готуємо ситну страву з курячим філе
Запіканка з курячого філе

Запікаємо страву в розігрій духовці до 180 градусів 40 хвилин. Наприкінці приготування, приблизно за 5 хвилин, посипаємо натертим сиром. Перед подачею запіканки на стіл можете посипати її зеленню. Смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.