Так мене навчила мама: рецепт повітряних заварних млинців для сніданку чи солодкого перекусу – неймовірні

Для сніданку чи солодкого перекусу ідеально підійдуть дуже ніжні та повітряні заварні млинці. Рецепт достатньо простий та зрозумілий, а смак страви – неймовірний.

В українській кухні існують рецепти дріжджових та заварних млинців, які мають свої особливості. Їхній смак та текстура залежить від інгредієнтів приготування тіста. Можна робити на молоці, сироватці, кефірі та навіть на воді. Крім того, страву готують і без додавання яєць. І при обмеженому бюджеті та невеликій наявності продуктів є можливість отримати смачні млинці.

Вживають страву також по-різному. Хтось подає зі сметаною або змащує вершковим маслом, а комусь до вподоби солодкий варіант. Для цього використовують варення, мед чи горіхи. Обирайте для себе варіант, який вам більше подобається.

Ділимося рецептом найпростіших заварних млинців. Вони вийдуть дуже ніжними, легкими та повітряними. Обов’язково спробуйте їх приготувати на сніданок чи подати до ароматного чаю або кави.

Повітряні заварні млинці

Інгредієнти

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – дрібка
  • Кефір – 0,5 літра
  • Молоко – 0,5 літра
  • Борошно – 15 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л. без верху, гашена оцтом.

Приготування

Збиваємо яйця з цукром та сіллю. Потім додаємо кефір, соду і перемішуємо. Поступово всипаємо борошно.

Молоко доводимо до кипіння та гарячим потихеньку додаємо в тісто, весь час перемішуючи. Даємо йому настоятися 10-15 хвилин.

Смажимо на сковороді, змащеній рослинною олією чи шматочком сала. Для зручності набираємо тісто в черпак, а потім відправляємо на пательню.

Смажимо млинці з обох сторін. Коли викладаємо їх на тарілку, то на кожен з них кладемо шматочок масла, а потім зверху інший млинець.

Повітряні заварні млинці

Подаємо на стіл зі сметаною, варенням чи джемом. Всім смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.