Як у бабусі на базарі: простий рецепт тих самих найсмачніших пиріжків без молока, яєць та вершкового масла

Пиріжки — це неймовірна страва, яка хоча і не готуються швидко, може подарувати прекрасний настрій на цілий день. Як приготувати смачний та бюджетний варіант цієї смакоти?

Тісто для пиріжків можна приготувати з найрізноманітніших інгредієнтів. Хтось використовує кисле молоко, хтось бере свіжа, а хтось вдається до неї простішого варіанту – дріжджів. Тісто часто виходить доволі різним: деякі обожнюють тонке, просочене олією, хтось навпаки віддає перевагу хлібному варіанту. Так чи інакше, пиріжки завжди виходять дуже смачними та апетитними.

Ми в свою чергу пропонуємо вам спробувати приготувати пиріжки на дріжджах. Для цього рецепту вам знадобляться найбюджетніші продукти. У якості начинки ми використаємо капусту, яка також не відрізняється особливою коштовністю. Головне — проявити терпіння, адже тісто має добре підійти. Але завдяки цьому ви отримаєте гору випічки за маленькі гроші.

Для печених пиріжків з капустою потрібно буде приготувати тісто на дріжджах, підготувати начинку з капусти та цибулі, відправити пиріжки до духовки, а потім із величезним задоволенням з’їсти їх!

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне – 450 г
  • Вода – 260 мл
  • Дріжджі сухі – 10 г
  • Цукор – за смаком
  • Капуста білокачанна – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 80 г
  • Яєчний жовток – 1 шт
  • Олія рослинна – 50 мл
  • Сіль – за смаком

Як приготувати смачні пиріжки

Підігрійте воду. Помийте та очистіть овочі. Подрібніть цибулю і якомога тонше нашаткуйте капусту. Поставте духовку на 180 °C.

Рецепт приготування пишного тіста на пиріжки
Рецепт приготування пишного тіста на пиріжки

У просіяне борошно додайте цукор, сіль, дріжджі та олію. Влийте воду та перемішайте. Вимішуйте тісто до однорідності близько 15 хвилин, потім накрийте рушником і залиште у теплому місці на 60 хвилин.

Рецепт приготування пишного тіста на пиріжки
Як приготувати смачні пиріжки

Приготуйте начинку: на сковороду з розігрітою олією викладіть капусту та цибулю, посоліть, перемішайте і тушкуйте до м’якості (близько 15 хвилин), періодично помішуючи.

Розділіть тісто на ранні частини і розкотіть коржики завтовшки 0,5 см. У центр кожного коржика покладіть трохи начинки і защипніть тісто, форуючи пиріжок.

Рецепт приготування пишного тіста на пиріжки
Рецепт приготування пишного тіста на пиріжки

Викладіть заготовки на лист, змастіть жовтком і відправте в розігріту духовку на 20 хвилин.

Схожі статті

Після здобних пасок та яєць: Злата Огнєвіч поділилася рецептом незвичайних стейків з капусти. Дуже смачно

Після насичених святкових застіль, рецепти легких та низькокалорійних страв будуть дуже доречними! Злата Огнєвіч показала, як приготувати смачні стейки із молодої капусти.

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.