Страва всього за 15 хвилин: ніжне філе минтая у вершковому соусі, яке прикрасить вечір після важкого дня

Ділимося рецептом філе минтаю у вершковому соусі. Смачну рибу за цим рецептом дуже зручно готувати на обід або вечерю, адже на приготування витрачається зовсім мало часу.

Морська риба “минтай”, має ніжне біле м’ясо та дуже приємний смак. У страві вона доповнюється вершковим соусом, який надає їй кремовий та багатий смак. Цей соус, завдяки своїй м’якості, ідеально підкреслює природний смак риби, а петрушка та цедра завершують страву неймовірно приємним ароматом. Доповнюйте страву улюбленим гарніром та насолоджуйтеся.

Інгредієнти

  • Філе минтая – 600 грамів;
  • Молоко – 400 мілілітрів;
  • Вершки – 150 мілілітрів;
  • Борошно – 30 грамів;
  • Олія – 30 грамів;
  • Сіль – на свій смак;
  • Петрушка – 1/2 пучка;
  • Цедра лимона.

Інструкції з приготування

Філе розморожуємо та нарізаємо на порційні шматки. Для приготування використовувати широку та глибоку сковорідку. На середній температурі розтоплюємо вершкове масло та додаємо борошно. Гарно його замішуємо з маслом, обсмажуємо буквально 1 хвилину.

Рецепт тушкованого філе минтаю у вершковому соусі
Рецепт тушкованого філе минтаю у вершковому соусі

Коли відчуєте ніжний горіховий смак починайте додавати молоко. Робимо це потроху та активно перемішуємо, щоб все борошно розчинилося у молоці не було грудочок. Потім додаємо вершки, проте, це не обов’язково, можна замінити їх на молоко. Солимо соус. Доводимо суміш до кипіння.

Рецепт тушкованого філе минтаю у вершковому соусі
Рецепт тушкованого філе минтаю у вершковому соусі

Викладаємо рибу у соус. Постарайтеся, щоб він повністю покривав рибу. Тушкуємо 3-4 хвилини та додаємо дрібно порізану петрушку й цедру одного лимона (слідкуйте, щоб не потрапила біла частина, бо вона буде гірчити). Скуштуйте, за потреби додайте солі. Тушкуємо на маленькому вогні до готовності риби. Перевірити її дуже просто. Беремо найбільший шматок та натискаємо на нього, якщо риба розпадається на волокна, вона готова. Смачного.

Рецепт тушкованого філе минтаю у вершковому соусі
Рецепт тушкованого філе минтаю у вершковому соусі

Схожі статті

Євген Клопотенко назвав себе божевільним, бо посмажив банани з цибулею на сковороді

Євген Клопотенко запропонував українцям обсмажити банани з червоною цибулею. Хто не може собі цього уявити, може побачити це на власні очі. Адже шеф-кухар зняв і виклав відео. Це мішлен.

Як приготувати курячі котлети з сиром: легкий рецепт, який завжди знадобиться

Соковиті котлетки можна приготувати не лише з одного м'яса, а ще й з сирною начинкою. Зробити це можна прямо вдома легко та швидко. Для цього потрібно використати два види сиру.

Рецепт, якому мене навчила бабуся! Швидко, просто та неймовірно смачно! На вечерю

Мʼясні фрикадельки з сиром у вершково-грибному соусі виходять дуже соковитими та смачними. Родзинкою страви є саме сир, який знаходиться в самому "серці" фрикадельок.

Це ще краще, ніж “Королівський”: Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати майонез, від якого не гладшають

Суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво приготував майонез із варених яєць. Він запевняє, що від такого соусу неможливо набрати вагу, але при цьому, це дуже смачно.

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?