Страва всього за 15 хвилин: ніжне філе минтая у вершковому соусі, яке прикрасить вечір після важкого дня

Ділимося рецептом філе минтаю у вершковому соусі. Смачну рибу за цим рецептом дуже зручно готувати на обід або вечерю, адже на приготування витрачається зовсім мало часу.

Морська риба “минтай”, має ніжне біле м’ясо та дуже приємний смак. У страві вона доповнюється вершковим соусом, який надає їй кремовий та багатий смак. Цей соус, завдяки своїй м’якості, ідеально підкреслює природний смак риби, а петрушка та цедра завершують страву неймовірно приємним ароматом. Доповнюйте страву улюбленим гарніром та насолоджуйтеся.

Інгредієнти

  • Філе минтая – 600 грамів;
  • Молоко – 400 мілілітрів;
  • Вершки – 150 мілілітрів;
  • Борошно – 30 грамів;
  • Олія – 30 грамів;
  • Сіль – на свій смак;
  • Петрушка – 1/2 пучка;
  • Цедра лимона.

Інструкції з приготування

Філе розморожуємо та нарізаємо на порційні шматки. Для приготування використовувати широку та глибоку сковорідку. На середній температурі розтоплюємо вершкове масло та додаємо борошно. Гарно його замішуємо з маслом, обсмажуємо буквально 1 хвилину.

Рецепт тушкованого філе минтаю у вершковому соусі
Рецепт тушкованого філе минтаю у вершковому соусі

Коли відчуєте ніжний горіховий смак починайте додавати молоко. Робимо це потроху та активно перемішуємо, щоб все борошно розчинилося у молоці не було грудочок. Потім додаємо вершки, проте, це не обов’язково, можна замінити їх на молоко. Солимо соус. Доводимо суміш до кипіння.

Рецепт тушкованого філе минтаю у вершковому соусі
Рецепт тушкованого філе минтаю у вершковому соусі

Викладаємо рибу у соус. Постарайтеся, щоб він повністю покривав рибу. Тушкуємо 3-4 хвилини та додаємо дрібно порізану петрушку й цедру одного лимона (слідкуйте, щоб не потрапила біла частина, бо вона буде гірчити). Скуштуйте, за потреби додайте солі. Тушкуємо на маленькому вогні до готовності риби. Перевірити її дуже просто. Беремо найбільший шматок та натискаємо на нього, якщо риба розпадається на волокна, вона готова. Смачного.

Рецепт тушкованого філе минтаю у вершковому соусі
Рецепт тушкованого філе минтаю у вершковому соусі

Схожі статті

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.

Щось схоже на болоньєзе, але набагато простіше: Мозгова поділилася рецептом з баклажанів – всього потроху

Олена Мозгова, яка чудово готує та знає багато оригінальних рецептів, розповіла, як зробити баклажани, які нагадують італійську страву болоньєзе, але набагато простіше.

Краще солоного сала та будь-якої ковбаси: домашній сальтисон зі свинячої рульки та курячої грудки у пляшці

Ви більше ніколи не будете купувати сальтисон на ринку, коли дізнаєтеся цей простий домашній рецепт. Готується дуже легко та просто. Замінить сало та будь-яку дорогу ковбасу.