Не встигала подавати: намазка набагато смачніша за сиркову – мені соромно, що так мало приготувала

Рекомендуємо вам приготувати просту пасту з нуту. Дану пасту ви можете приготувати у себе вдома, щоб подавати до столу як соус, заправляти їй салати або подавати як самостійну страву.

Приготувати її можна до будь-якого застілля, адже вона точно здивує ваших гостей та близьких. Приготовлена ​​за нашим рецептом паста з нуту виходить дуже корисною та смачною. Щоб приготувати її вам знадобляться лише найдоступніші і бюджетні продукти, які ви можете знайти майже в кожному продуктовому магазині.

У цій пасті міститься безліч вітамінів, рослинних білків та амінокислот, які є необхідними для організму людини. Готується вона максимально просто, а сам процес приготування не займає багато часу, так що з приготуванням зможе впоратися навіть недосвідчений кулінар. Приготуйте таку пасту з нуту для своїх гостей, рідних чи близьких, адже вона точно сподобається їм і вони гідно оцінять її!

Паста з нуту, також відома як Хумус, є традиційною стравою середньосхідної кухні. Це пюре, виготовлене з відвареного нуту (сухий жовтий горошок) та інших інгредієнтів, таких як оливкова олія, часник та лимонний сік.

Інгредієнти

  • Нут – 300 г
  • Кунжутна паста – 2 ст.
  • Часник – 4 зубчики
  • Спеція зіра
  • Сік лимона – за смаком
  • Олія оливкова – 50 мл
  • Паприка – за смаком
    Сіль – за смаком

Як приготувати смачну намазку на хліб

Перед початком приготування ми готуємо всі продукти, які нам знадобляться. У каструлю насипаємо нут, заливаємо його водою та залишаємо на ніч. Тепер промиваємо нут під проточною водою, знову заливаємо чистою водою, відправляємо на плиту і даємо закипіти. Готуємо його приблизно півтори години на повільному вогні до м’якості.

Рецепт смачної намазки
Рецепт приготування смачної намазки на свято та кожен день

Відварений нут відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина. Часник чистимо від лушпиння і кладемо в чашу блендера. Також додаємо до нього відвареного нуту, трохи нутового відвару і подрібнюємо все це до однорідної маси. У масу, що вийшла, додаємо подрібнену в кавомолці зіру, кунжутну пасту, рослинне масло знову ретельно подрібнюємо до однорідної консистенції.

Намазка, яка готується всього за хвилину
Рецепт приготування смачної намазки на свято та кожен день

Паста з нуту готова! Солимо її до смаку, додаємо лимонний сік, ретельно знову все перемішуємо і перекладаємо в спеціальну ємність. Подаємо його до столу як соус, заправляємо їм салат або подаємо як самостійну страву.

Також приєднуйсятися до нашого каналу та ознайомтеся з іншими рецептами:

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.