Такі ліниві вареники готують тільки шеф-кухарі: рецепт від переможниці “МастерШеф-12” Валерії Матрохіної

Переможниця 12-го сезону популярного кулінарного шоу Валерія Матрохіна придбала собі нове кухонне обладнання та тепер із задоволенням ділиться своїми новими смачними рецептами у Instagram.

Перед новим роком відбувся фінал 12-го сезону “МайстерШеф”. У битві за звання найкращого кухаря-любителя 2023 року боролися Ольга Рябенко та 24-річна Валерія Матрохіна з Харкова, яка й перемогла у суперфіналі.

Переможниця "МастерШеф" Валерія Матрохіна поділилася рецептом лінивих вареників
Переможниця “МастерШеф” Валерія Матрохіна поділилася рецептом лінивих вареників

Дівчина не тільки заявила про себе на весь світ, а й отримала грошову винагороду на подальший розвиток у галузі кулінарії, а також вирушить вчитися до однієї з найвідоміших кулінарних шкіл.

А поки що Вікторія купила собі додому нове професійне обладнання та із задоволенням ділиться в Instagram своїми рецептами.

Так, напередодні Матрохіна розповіла, як приготувати ліниві вареники. У “сториз” Віка розповіла, що замішувала тісто у своєму новому крутому блендері, який нещодавно придбала. Так, вважає кулінарка, текстура вийде одноріднішою.

З інгредієнтів переможниця 12-го сезону “МастерШеф” використала:

  • 300 г сиру
  • 2 жовтки
  • Кленовий сироп, але можна замінити його на звичайний цукор чи мед
  • 4 ст. ложки борошна
  • Цедру лимона чи апельсина на вибір
Переможниця "МастерШеф" Валерія Матрохіна поділилася рецептом лінивих вареників
Переможниця “МастерШеф” Валерія Матрохіна поділилася рецептом лінивих вареників

Приготування:

У блендері змішуємо 300 г сиру, жовтки, 4 столові ложки борошна та кленовий сироп. Вікторія використовує його замість цукру.

Після того, як замісили тісто в блендері, розкочуємо його в ковбаску. Притрусити борошном, а потім нарізати ножем на однакові квадратики.

Ставимо на вогонь каструлю із водою. Доводимо до кипіння. Кидаємо по одному ліниві вареники. Варити приблизно 2 хвилини після випливання.

Окремо Матрохіна готувала заправку для вареника. Заморожену вишню Вікторія довела до кипіння. Додала до неї трохи пектину (можна крохмаль і цедру апельсина).

Нагадаємо, що до війни в Україні у 2014 році Вікторія жила у Луганську, а після його окупації переїхала до Харкова. Раніше переможниця 12-го сезону “МайстерШеф” викладала бальні танці для дітей.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?