Ніжна запіканка з сиром та печінкою. Ця смакота сподобається навіть “малоїжкам” та надзвичайно вередливим

Печінка — продукт дуже корисний, але у той самий час неймовірно специфічний, тому не користується популярністю у дітей та вередливих споживачів.

Безумовно, печінка ніколи не втратить своєї актуальності через неймовірні корисні властивості. І тим не менш, у вартості вона набагато нижча через свою непопулярність. Приготувати печінку смачно треба дійсно вміти, і далеко не в кожного споживача це вдається зробити. Ба більше, часом господині знову і знову намагаються досягти на цьому поприщі успіхів і не отримують хороших результатів.

Що вже казати про складну задачу нагодувати печінкою дітей або людей, які не схильні мати хороший апетит. Зазвичай, цей субпродукт просто обходить їх стороною. І все ж ми пропонуємо спробувати зробити цю запіканку вдома і упевнитися у тому, що печінку можна згодувати будь-кому, головне – правильно це зробити.

Інгредієнти

  • рис – 400 г
  • куряча печінка – 400 г
  • твердий сир – 100 г
  • цибуля – 1 штука
  • морква – 1 штука
  • молоко – 200 мл
  • майонез – 2 ст. ложки
  • яйця – 3 штуки
  • соняшникова олія – 2 ст. ложки
  • панірувальні сухарі – 1 ст. л.
  • часник
  • сіль
  • приправа до плову

Як приготувати смачну запіканку з печінкою

Спочатку відваріть рис. Печінку необхідно подрібнити на шматочки та разом з часником перетворити в блендері на однорідну масу. Цибулю та моркву подрібнюємо або натираємо на тертушці, після чого обсмажуємо на пательні з олією. Усе перемішуємо між собою.

Запіканка з банки тунця та рису
Запіканка з рису та печінки 

В іншій ємності необхідно змішати молоко, курячі яйця та майонез. Усе ретельно збити, а також посолити та поперчити за смаком.

Беремо форму, добре змащуємо її, а потім викладаємо сухариками, паніруванням чи манкою. Туди ж викладаємо близько половини нашого від вареного рису. На цей момент бажано, щоб ваша духовка вже прогрівалася, щоб ви зайвий час не чекали. Зверху викладаємо печінкову масу, і потім покриваємо її шаром рису. Ставимо випікатися в духовку приблизно на 40 хвилин при температурі 180.

За декілька хвилин до готовності дістаємо запіканку та просипаємо її натертим твердим сиром. Чекаємо, поки він розплавиться та утворить скоринку і після цього дістаємо.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?