Унікальний рецепт, з яким печінка виходить найніжнішою: дуже смачна та корисна страва за лічені хвилини

Печінка – це продукт, який викликає доволі різні емоції у різних споживачів, і тим не менш, вона завжди буде популярною, адже володіє неймовірними корисними властивостями.

Головна складність приготування печінки полягає в тому, що господині не завжди справляються з її специфічним запахом, а також не знають базових речей, які необхідно зробити перед тим, як почати її тушкувати.

Безумовно, найкращим варіантом стане придбання саме курячої печінки, адже вона набагато ніжніше та легше. При цьому необхідно обов’язково її добре вимити, а також позбавитися чорної плівки. Якщо ви залишите хоча б шматочок цієї плівки, смак одразу ж стане набагато гіркішим.

Не менш важливим є зовнішній вигляд страви. Печінка має змінний відтінок, і виглядає, як сіре м’ясо. Для того, щоб зробити її набагато привабливішою шеф-кухарі, по-перше, вдаються до приготування різноманітних соусів, а по-друге, доповнюють страву великою кількістю овочів.

І головний секрет смачної печінки — це максимально свіжий продукт. Якщо ви маєте своє хазяйство, досягти цього звісно дуже просто, але в усіх інших випадках треба знати, де купувати хороше м’ясо.

Інгредієнти

  • 500 г печінки
  • 500 г цибулі
  • 4-5 ст. л. олії
  • сіль
  • перець до смаку
  • інші спеції 

Як приготувати смачну печінку

Печінку добре вимиваємо та викладаємо на паперові серветки, щоб позбавитися від зайвої вологи. Після цього чистимо та подрібнюємо.

Рецепт приготування карамелізована печінка з яблуками
Рецепт приготування смачної печінки

Чистимо цибулю, нарізаємо її напівкільцями або кубиками. Перемішуємо з печінкою і тушимо. Коли страва буде майже готовою солимо та перчимо.

Щоб досягти найкращого результату рекомендуємо вам використовувати велику кількість різноманітних спецій, а також додавати зелень.

Як можна ще приготувати курячу печінку
Рецепт приготування смачної печінки

Така печінка ідеально підходить не тільки до гарніру, але і навіть легко накладається на хліб та з’їдається у якості начинки для бутерброду.

Також не забувайте, що зберігається вона недовго, а тому краще готувати невеликі порції, щоб печінка зїдалася у гарячому вигляді.

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.