Справжня знахідка для любителів поласувати голубцями: проста у приготуванні запіканка з білокачанної капусти

Смачна, ситна та легка у приготуванні страва, що чудово підійде для сімейної вечері. Результат завжди дуже тішить, а рецепт назавжди оселиться у вашому записнику.

Справжня знахідка для поціновувачів звичних голубців. Проте, ця страва займає значно менше часу для приготування. Не потрібно розпарювати капусту та завертати “конвертики”. Просто все порізали та поставили у духовку, пів години й можна насолоджуватися смаками улюблених інгредієнтів. Пробуйте, не бійтеся експериментувати та зможете віднайти свої улюблені рецепти, що будете передавати наступним поколінням вашої родини.

Інгредієнти

  • Куряча грудка – 2 штуки;
  • Капуста – 300 грамів;
  • Морква – 1 штука;
  • Сіль та перець – на свій смак;
  • Паприка або будь-які спеції – на свій смак;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Сир – 100 грамів;
  • Яйце – 1 штука;
  • Сметана – 150 грамів;
  • Майонез – 1 ст. ложка.

Інструкції з приготування

Курячу грудку відварюємо до готовності та нарізаємо кубиком. Капусту шинкуємо, дрібно, як тільки зможете. До капусти додаємо натерту на терці моркву, солимо перчимо та улюблені спеції. Потім капусту потрібно пожмакати, щоб вона пустила сік. Відправляємо капусту до м’яса. Цибулю нарізаємо кубиком та натираємо сир. Відправляємо до капусти. Все гарно перемішуємо.

Рецепт приготування запіканки з білокачанної капусти
Рецепт приготування запіканки з білокачанної капусти

Змішуємо заливку. До яйця додаємо сметану. Солимо та перчимо. Враховуйте, що раніше ми все солили капусту. Перемішуємо. Додаємо до заливки суміш овочів та м’яса. Перемішуємо та викладаємо у форму. Зверху запіканку змащуємо майонезом, щоб вона мала привабливий рум’яний колір.

Рецепт приготування запіканки з білокачанної капусти
Рецепт приготування запіканки з білокачанної капусти

Розігріваємо духовку до температури 180 градусів. Запіканку накриваємо фольгою та випікаємо приблизно 25-30 хвилин. Останні 10 хвилин запікаємо без фольги, щоб вона зарум’янилася. Смачного.

Рецепт приготування запіканки з білокачанної капусти
Рецепт приготування запіканки з білокачанної капусти

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?