Як приготувати бігос: покроковий рецепт неймовірної вечері, яка перевершить плов, печеню і тушковану капусту

Бігос - звичайна тушкована капуста з м'ясом. Оригінальний бігос має низку особливостей у приготуванні. Обов'язково приготуйте справжній польський бігос для сім'ї і ви влаштуєте приголомшливий обід.

Ця страва неймовірно ароматна та смачна.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна – 350 г
  • Капуста квашена – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Свинина – 350 г
  • Напівкопчена грудинка – 250 г
  • Копчені свинячі ребра – 250 г
  • Копчені ковбаски – 250 г
  • Спеції – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати смачний бігос

Щоб прискорити процес приготування, потрібно заздалегідь підготувати усі необхідні інгредієнти. Цибулю дрібно нарізаємо кубиками або півкільцями, як вам більше подобається. Капусту тонко шаткуємо. Квашену капусту бажано добре промити, щоб вона не передала надто багато кислоти у майбутній бігос.

Як приготувати смачний бігос

М’якуш свинини нарізаємо невеликими кубиками, так само робимо і з копченою грудинкою, і з ковбасками, і реберця намагаємося порубати такими ж шматочками, що і все інше м’ясо.

Коли все підготовлено, починаємо приготування. У казані розжарюємо олію і відправляємо обсмажувати цибулю. Коли цибуля стане прозорою, всипаємо свіжу капусту. Поки капуста тушкується і зменшується в обсязі, на іншій сковороді зовсім без олії обсмажуємо свинину.

Обсмажуємо до світлого золотистого кольору. Робимо це без олії, тому що у нас свинина досить жирна і потрібно, щоб зайвий жир висмажився. При необхідності пізніше можна додати трохи олії.

Як приготувати смачний бігос

Додаємо улюблені спеції. Ми додаємо сушений часник, приправу для м’яса та солодку паприку. М’ясо набуває гарного відтінку. Тепер додаємо порізану копчену грудинку.

Залишаємо обсмажувати м’ясо з грудинкою, а в цей час дивимося, як зменшувалась в обсязі капуста. Додаємо квашену капусту та копчені ковбаски з реберцями. Все добре перемішуємо.

Солимо, додаємо паприку, перець, перемішуємо. Потім відправляємо в капусту обсмажене м’ясо із грудинкою. Добре перемішуємо. Потрібно, щоб усі спеції та м’ясо були рівномірно розподілені по всьому бігосу.

Закриваємо кришкою і залишаємо бігос готуватися на повільному вогні приблизно 3 години. При цьому регулярно перемішуємо та пробуємо на смак. Важливо, щоб приготувалося м’ясо. Через 3 години подаємо на стіл зі свіжою зеленню. Смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.