Не пиріжки, а золото: рецепт універсального тіста для всіх видів пиріжків з двома начинками на вибір

Пиріжки з цього тесту завжди виходять смачними. Вся справа в ідеальному розрахунку інгредієнтів. Приготуйте їх з різними начинками один раз повертатиметеся до рецепту знову і знову.

Для того, щоб приготувати смачне та просте дріжджове тісто, вам знадобиться:

  • Борошно – 700 г
  • Молоко – 200 г
  • Вода – 200 г
  • Дріжджі (сухі) – 10 г
  • Рослинна олія (для замісу тіста) – 30 мл
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

У даному рецепті будемо використовувати два види начинки – з картоплі та капусти.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 кг
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Рослинна олія – 30 мл.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Помідор – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Картопля – 0,5 кг.
  • Вершкове масло – 30 г.
  • Цибуля – 1 шт.

Приготування:

Для тіста змішуємо в глибокій мисці теплу воду і молоко. Додаємо цукор та сухі швидкодіючі дріжджі. Перемішуємо доки дріжджі не розчиняються повністю. Потім додаємо 2 ст. л. з гірким борошном. Перемішуємо до однорідного стану, накриваємо рушником і залишаємо убік у тепле місце на 15-20 хвилин. Коли дріжджі почнуть діяти, повинна утворитися повітряна шапочка.

В окрему миску просіюємо 600 г борошна. Додаємо сіль. Перемішуємо. В цей час підійшла опара. Поступово вливаємо її в муку. Одночасно перемішуємо масу віночком. Повинна вийти в міру рухлива маса, яка липне до рук. Потім додаємо трохи олії і продовжуємо замішувати тісто руками. Це має тривати приблизно 10 хвилин. Беремо чисту суху миску, змащуємо її олією. Поміщаємо до неї наше тісто.

Як зробити універсальне тісто для пиріжків із різними видами начинки
Як зробити універсальне тісто для пиріжків із різними видами начинки

Накриваємо чистим рушником та прибираємо у тепле місце на 1 годину. Щоб процес був швидше, можна помістити тісто в мікрохвильову піч. Тільки не забудьте поряд поставити склянку з окропом. Після того обминаємо тісто і знову прибираємо його в тепле місце на 45-50 хвилин.

Поки що приготуємо начинки для пиріжків.

Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на велику тертку. У розігріту сковорідку наливаємо олію. Кладемо цибулю та моркву і обсмажуємо до м’якості. У цей час шаткуємо капусту. Солимо, перчимо, перемішуємо. Додаємо капусту до решти овочів. Гасимо приблизно 15 хвилин на середньому вогні. У цей час свіжий помідор очищаємо від шкірки та нарізаємо кубиком. Потім додаємо його до капусти. Гасимо 2-3 хвилини, а потім додаємо томатну пасту. Перемішуємо. Продовжуємо гасити ще 2-3 хвилини. Після вимикаємо вогонь. Щоб капуста швидше остигнула, перекладаємо її в окрему миску.

Як зробити універсальне тісто для пиріжків із різними видами начинки
Як зробити універсальне тісто для пиріжків із різними видами начинки

Готуємо начинку з картоплі Очищаємо картоплю. Режим на середні кубики, заливаємо водою та відварюємо до готовності. Можна додати в пюре підсмажену цибулю.

Як зробити універсальне тісто для пиріжків із різними видами начинки
Як зробити універсальне тісто для пиріжків із різними видами начинки

Поки готували начинку, підійшло тісто. Викладаємо його на поверхню, обминаємо та розкочуємо в ковбаску. Потім поділяємо на рівні частини. З цієї кількості інгредієнтів вийде 20 пиріжків.

Кожну частину тіста розгортаємо качалкою в коло. У центр кладемо начинку. Щільно закриваємо краї та викладаємо готові пиріжки на поверхню. Смажити одразу не треба, нехай пиріжки настояться хоч би 10 хвилин.

Як зробити універсальне тісто для пиріжків із різними видами начинки
Як зробити універсальне тісто для пиріжків із різними видами начинки

У чавунну сковорідку наливаємо багато рослинної олії. Розігріваємо і смажимо пиріжки з начинкою у фритюрі до утворення хрусткої скоринки. Вогонь при цьому має бути невеликим.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?