Цей форшмак вам захочеться готувати знову і знову: любителям оселедців рекомендуємо спробувати цю смакоту

Після першого приготування цього форшмаку вам неодмінно захочеться його зробити знову і знову. Якщо ви обожнюєте оселедець й створювати з нього страви, тоді рецепт точно для вас.

Форшмак – страва, яка робиться з рубленого м’яса або оселедця. Ми розповімо, як легко його приготувати з додаванням улюбленої риби. Добре впишеться до будь-якого столу чи стане ситним перекусом дня.

У ньому часто не буває м’яса, проте до рецепта входять яйця, яблуко, цибуля, білий хліб та маргарин. Однак кулінарія стрімко розвивається та пропонує господиням різноманітні рецепти однієї й тієї самої страви. До речі, у прусській та шведській кухнях форшмак заведено вважати гарячою закускою. Сам форшмак з риби відносять до класичної єврейської кухні. Тож, швидше переконайтеся в його унікальності, особисто спробувавши на смак.

Форшмак, який захочеться готувати знову і знову

Інгредієнти

  • Оселедець – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Яблуко зелене – 1-2 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Яблучний оцет – 1-2 ст. л.
  • Вершкове масло – 30 г
  • Сіль, лимонний сік – до смаку
  • Чорний хліб

Приготування

Ножем дрібно нарізаємо оселедець (чим дрібніше, тим краще). Можна пропустити рибу через м’ясорубку, але радимо для яскравішого смаку нарізати.

Сюди ж додаємо натерте відварене яйце, натерте яблуко без шкірки, тепле вершкове масло та дрібно нарізану цибулю, яку попередньо замаринували в яблучному оцті. Далі посипаємо чорним перцем і поливаємо лимонним соком. Все перемішуємо.

Форшмак, який захочеться готувати знову і знову

Підсмажуємо шматочки чорного хліба, викладаємо на нього приготований форшмак та ставимо на стіл. Оригінальна закуска готова. Перед її подачею можна прикрасити свіжою зеленню. Чудово підійде і на будь-які святкові посиденьки. Всім смачного!

Схожі статті

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.