Яка апетитна та хрустка картопля – не відірватися: рецепт відомої страви, що не може не подобатися

Страви з картоплі – одні з найпоширеніших, оскільки з неї можна створювати дуже прості кулінарні шедеври, які гідно конкуруватимуть зі складнішими та не менш оригінальнішими.

Майже всі полюбляють запечену картоплю, адже в такому стані вона потішить своєю хрусткою скоринкою, яка не може не заманити до столу. Прекрасний варіант ситного обіду чи вечері для всієї сім’ї.

Існують різні варіанти приготування однієї й тієї самої страви. Вона прекрасно смакуватиме з салом, сиром, м’ясом, вершковим маслом або й взагалі без нічого. Ми поділимося простим рецептом запеченої картоплі в духовці, коли обмаль часу і хочеться швидко отримати цю смакоту. Цей рецепт після того, як спробуєте приготоване, стане вашим улюбленим.

Апетитна та хрустка картопля

Інгредієнти

  • Маленька картопля – 900 г
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Яблучний оцет – 3 ст. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Чорний перець – 1/2 ч. л.

Приготування

В невеликій мисці з’єднайте оливкову олію, 2 столових ложки оцту, сіль і перець.

Добре промийте картоплю, при цьому, не очищаючи її від шкірки. Далі розріжте. Викладаємо шматочки на деко для запікання, поливаємо сумішшю, яку отримали з олії та оцту, потім перемішуємо.

Покладіть картоплю, щоб вона лежала зрізаною стороною вниз.

Відправляємо в розігріту духовку до 220 градусів на 35-40 хвилин. Запікаємо до м’якості картоплі при проколюванні виделкою. Не забуваємо перемішувати її, приблизно 2-3 рази, аби отримати золотисту апетитну скоринку.

Апетитна та хрустка картопля

1 столову ложку оцту, яка залишилася, вливаємо в приготовану картоплю та перемішуємо. Посипаємо сіллю та за бажанням додаємо часник. Можна подавати відразу до столу і смакувати. Всім смачного!

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.