Цвітна капуста може бути дуже смачною: приготуйте її за цим рецептом, і не відтягнете від неї своїх дітей

Цвітна капуста – відмінне джерело рослинного білка, будівельного матеріалу людського організму. Так само в ній міститься багато вітамінів, які допомагають відштовхувати канцерогенні речовини.

Цвітна капуста – відмінний антиоксидант і має протизапальні властивості. Вживаючи її в їжу ми допомагаємо організму вивести з крові шкідливий холестерин, зміцнювати стінки судин, виводити токсини, покращувати роботу травного тракту та стимулювати нормальну роботу серця. Щоб не було прісно і нудно, цвітну капусту ми приготуємо використовуючи панірувальні сухарі. Така страва буде відмінним доповненням до макаронів, рису, гречки та м’яса.

Цвітна капуста на сковороді в сухарях – це страва, приготовлена ​​з цвітної капусти, обсмаженої на сковороді і подається з додаванням сухарів. Вона отримало свою назву завдяки двом основним компонентам — цвітній капусті та сухарям.

Історія цієї страви не має унікальної національної історії, вона розвивалася шляхом комбінування різних смаків та технологій приготування з часом. Проте, цвітна капуста спочатку походить із Середземноморської місцевості і тому можна припустити, що ідея страви виникла в одній із країн цього регіону.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 2 шт
  • Цвітна капуста – 400 г
  • Борошно пшеничне – 50 г
  • Панірувальні сухарі – 60 г
  • Молотий чорний перець – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 ст.

Рецепт приготування цвітної капусти

Капусту миємо та розбираємо на суцвіття. Доводимо в каструлі чисту холодну воду до закипання, солимо, закидаємо туди суцвіття капусти і варимо на середньому вогні близько 5 хвилин. Виймаємо з води будь-яким зручним способом і залишаємо остигати.

Рецепт приготування цвітної капусти

Борошно змішуємо з чорним меленим перцем, окремо збиваємо в глибокому посуді яйця, додаємо це все по черзі в трохи остиглі суцвіття цвітної капусти, добре перемішуємо.

Розжарюємо на сковороді олію. У цей час обвалюємо липкі суцвіття в панірувальних сухарях, які ми висипали в неглибокий широкий посуд.

Рецепт запіканки з цвітної капусти
Рецепт з цвітної капусти

Запаніровані суцвіття відправляємо в розігріту олію, обсмажуємо з кожного боку по 2-3 хвилини, перевертаючи щоразу на ще не просмажені сторони. Щоб зайвий жир зтік, можна після обсмажування забрати капусту на тарілку застелену паперовими серветками. Блюдо готове!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.