Швидкий заливний пиріг на сковороді: смачний, ситний, готується без духовки, а аромат просто неперевершений

Швидкий капустяний заливний пиріг рятує господарок, коли немає часу готувати дріжджове тісто і чекати на його дозрівання. Він виходить смачним і ситним.

Цей пиріг чудово підійде для сімейної вечері чи обіду, а також для частування гостей. Для приготування вам знадобиться лише кілька хвилин, адже інгредієнти не вимагають тривалого збивання чи вимішування.

За консистенцією тісто виходить рідким, звідти і назва “заливний”. У готовому вигляді тісто має приємну, м’яку текстуру та ніжний смак. Що стосується начинки, то її можна робити найрізноманітнішою, капусту змішувати з морквою, цибулею, яйцями, грибами, м’ясом чи рибою.

Будь-який варіант виходить дуже соковитим та ароматним. Попередньо начинку краще тушкувати до напівготовності або використовувати в готовому вигляді, особливо, якщо шари будуть невеликими. Спробуйте такий пиріг, як альтернативу класичним пирогам, і можливо, це спосіб приготування і його результат сподобаються вам навіть більше.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 2 шт
  • Капуста білокачанна – 400 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Паприка – 0,25 ч.л.
  • Часник сушений – 0,5 ч.л.
  • Сметана – 250 г
  • Борошно – 150 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Молотий чорний перець – за смаком
  • Перець запашний – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати смачний заливний пиріг

Підготуємо начинку для пирога. На сковороду вливаємо олію і додаємо порізану цибулю і моркву, обсмажуємо 1-2 хвилини. Відправляємо до овочів капусту, перемішуємо, тушкуємо до напівготовності, це приблизно 20 хвилин, посипаємо паприкою, запашним і чорним перцем, часником і солимо до смаку.

Готуємо заливний пиріг з капустою
Рецепт смачного заливного пирога з капустою

Для тіста змішаємо яйця та сметану, додамо сіль і перемішаємо. Поступово всипаємо борошно, розпушувач і замішуємо тісто, воно має бути не дуже густим за консистенцією, приблизно як на бісквіт або шарлотку. Кількість борошна вказано приблизно, тому що при використанні більш рідкої сметани її знадобиться більше.

Швидкий заливний пиріг з капустою з мінімумом тіста і максимумом начинки
Швидкий заливний пиріг з капустою з мінімумом тіста і максимумом начинки

На розігріту сковороду викладаємо частину тіста і розподіляємо по поверхні.
Потім викладаємо підготовлену начинку, також вирівнюємо її.

Покриваємо шар з капусти кількістю тіста, що залишилася, акуратно розподіляючи його. Далі смажимо пиріг під кришкою 40-45 хвилин.

Схожі статті

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.

Щось схоже на болоньєзе, але набагато простіше: Мозгова поділилася рецептом з баклажанів – всього потроху

Олена Мозгова, яка чудово готує та знає багато оригінальних рецептів, розповіла, як зробити баклажани, які нагадують італійську страву болоньєзе, але набагато простіше.

Краще солоного сала та будь-якої ковбаси: домашній сальтисон зі свинячої рульки та курячої грудки у пляшці

Ви більше ніколи не будете купувати сальтисон на ринку, коли дізнаєтеся цей простий домашній рецепт. Готується дуже легко та просто. Замінить сало та будь-яку дорогу ковбасу.

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.