Набагато смачніше за картопляне пюре: робимо культову страву з цвітної капусти – смак виходить незабутній

Цвітна капуста — це дивовижна на смак та дуже корисна річ, яку нам подарувала сама природа. Вона неймовірно поєднується з м'ясом, овочами і навіть перетворюється на смачне пюре.

Ми звикли споживати у вигляді пюре здебільшого картоплю. Хоча інколи у нашому раціоні з’являються квасоля чи горох також проварені та подрібнені до однорідності. Але у нашому випадку ми пропонуємо до вашої уваги пюре з цвітної капусти, яке виходить дуже ніжним, з оксамитовою текстурою, і неймовірним запахом. Таке пюре можна їсти самостійно, можна використовувати у якості гарніру і навіть годувати ним маленьких дітей.

Його користь беззаперечна, адже цвітна капуста містить у своєму складі велику кількість вітамінів та мінералів, при цьому вона вона дуже дієтична, так як має мінімум калорій.

Інгредієнти

  • 400 г цвітної капусти,
  • вода,
  • сіль за смаком,
  • 40 г вершкового масла,
  • свіжомелений чорний перець за смаком,
  • зелень для прикраси (за бажанням),
  • 60 г вершків (або овочевого відвару для пісного варіанту).

Рецепт приготування капустяного пюре

Для початку необхідно довести звичайну воду до кипіння. Вимиту та подрібнену цвітну капусту складаємо у гарячу воду.

Рецепт приготування смачного пюре з цвітної капусти

Солимо за смаком. Провалюємо капусту на середньому вогні впродовж 10 хвилин. Вона має бути м’якою. Зливаємо воду. Переносимо капусту до чаші блендера, додаємо вершкове масло, сіль, перець. Перетворюємо на однорідну масу. За бажанням можна внести інші спеції.

Збиваємо до такої текстури, яка вам подобається найбільше. Наприклад, ви можете завершити на стадії утворення грудочок, і споживати пюре у такому форматі. Додаємо розтоплене вершкове масло, подрібнюємо зелень і також вносимо до страви.

На кожному кроці можна варіювати склад і додавати улюблені спеції або інгредієнти, щоб надати страві свій неповторний смак.

Рецепт приготування смачного пюре з цвітної капусти

Пюре з цвітної капусти стане прекрасним гарніром до різних страв або самостійною стравою в пісний час. Насолоджуйтеся цією смачною, корисною та красивою стравою!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.