По-польськи. Як приготувати пироги, які чимось нагадують українські вареники: неймовірна смакота

Пироги (з наголосом на "О") – це, по суті, ті ж українські вареники, але з дуже незвичайною начинкою. Ця страва дуже популярна у Польщі, і традиційно подається у всіх місцевих закусочних.

Ви напевно помітили, що в багатьох європейських кухнях готують ті самі страви. Навіть зовнішній вигляд у них однаковий. Відмінність лише у назві та іноді замінюються деякі інгредієнти. Наприклад, у Польщі у всіх закусочних подаються пироги (вимовляється з наголосом на “О”), які дуже нагадують зовні українські вареники. Тісто один в один, а ось начинка дуже незвичайна – картопля упереміш із сиром.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Борошно – 360-400 г
  • Вода кип’ячена – 150 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.

Сіль – ½ ч. л.

Начинка:

  • Сир – 200 г
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Рослинна олія для смаження
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – до смаку

Приготування:

Починаємо з приготування начинки. Традиційно картоплю відварюють у мундирі, але можна й очистити її від шкірки. У невелику каструльку наливаємо води, кладемо до неї картопля і відправляємо на вогонь.

Поки вариться картопля, дрібно нарізаємо цибулю. Його будемо смажити. Наливаємо олію в сковороду, потім кладемо в неї цибулю. Обсмажуємо до золотистого кольору. Слідкуйте, щоб він не пригорів. Як тільки цибуля буде готова, залишаємо її в бік.

У цей час приготувалася картопля. Якщо ви варили його в мундирі, то зливаємо воду, очищаємо картоплю від шкірки і потім розминаємо товкачем. Потім відправляємо в картоплю половину обсмаженої цибулі та сушений кріп. Ретельно розминаємо.

Далі беремо 200 г сиру. Розминаємо його товкачем для картоплі до стану картоплі. Потрібно, щоб вони були більш-менш однорідною масою.

Потім додаємо сир картопле і все ретельно перемішуємо. Не забудьте посолити та поперчити. Залишаємо убік і займемося приготуванням тіста.

У мисці збовтати 1 яйце, потім додаємо 50 мл охолодженої кип’яченої води. Сіль за смаком. Потім починаємо поступово додавати муку. Приблизно 360-400 г. Вимішуємо спочатку віночком, а потім руками.

Тісто має бути, як на пельмені – щільним та пружним. Потім загортаємо його в поліетиленовий пакет і залишаємо осторонь на 10-15 хвилин.

Після етап ліплення пирогів. Тісто розгортаємо в пласт завтовшки 0,5 см. За допомогою склянки нарізаємо округлу форму. У серединку кладемо начинку та закріплюємо, як звичайні українські вареники.

До речі, такі пироги можна ліпити з начинкою з капусти та грибами. У Польщі вони також популярні.

Як приготувати польськи пироги, які нагадують українські вареники
Як приготувати польськи пироги, які нагадують українські вареники

Відварюють пироги, як вареники у киплячій підсоленій воді. Як тільки спливуть нагору, дати трохи покипіти і діставати.

Подають пироги традиційно з обсмаженою до золотистого кольору цибулею та беконом. Можна просто поливати розтопленим вершковим маслом та сметаною.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?