Найсмачніша фокачча, після якої взагалі на захочеться звичайного хліба: чоловік буде дуже щасливий

Фокачча - смачний італійський коржик з дріжджового або прісного тіста з начинкою. Вважається прародителькою піци. Стародавні римляни пекли такий хліб у попелі, сучасні італійці роблять в духовці.

І той, і інший процес займає багато часу. Можна спростити рецепт та приготувати швидку фокаччу на сковороді з бездрожжевого тіста з начинкою із сиру та копченої ковбаси. Вийде різновид фокаччі, що називається Focaccia di Recco (Фокачча ді Рекко).

Фокачча – це традиційний італійський коржик, який є різновидом плоского хліба, популярного в регіоні Лігурія, в Північній Італії. Ім’я “фокачча” походить від латинського слова “focus”, що означає “плита” або “вогонь”. Це пов’язано з традиційним способом приготування фокаччі – вона випікається прямо на дні духовки або на розпеченій плиті.

Історія страви сягає корінням у давню Римську імперію. Фокачча була популярною серед селян та рибалок у Лігурії, тому що їх простий склад чудово поєднувався з місцевою медітерранейською кухнею, багатою на оливкову олію, рибу та свіжі овочі.

Інгредієнти

  • Вода – 120 мл
  • Молоко – 2 ст.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Цукор – 1 щіпка
  • Олія оливкова – за смаком
  • Томатна паста – 2 ст.
  • Моцарелла – 100 г
  • Ковбаса Салямі – 50 г
  • Червоний пекучий перець – за смаком
  • Часник – за смаком
  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Сіль – 1 щіпка

Як приготувати смачну фокаччу

Підготуйте продукти швидкої фокаччі. Салями та моцарелу наріжте пластинками. Борошно просійте. Зробіть тісто. У мисці з’єднайте молоко, воду, цукор, сіль, розпушувач та борошно. Замісити.

Приготування італійського хліба

Тісто ножем розріжте на дві частини – одну зробіть більше, іншу менше. Порцію більше розкотіть у коло розміром зі сковороду. Другу частину тіста теж розкотіть і відкладіть убік. Сковороду змастіть олією.

Викладіть тісто, зробивши невисокі борти. Змастіть томатною пастою, зверху рівномірно розподіліть салямі та сир. Друге коло тіста покладіть поверх начинки. Борти нижнього шару защипніть з верхнім.

Як приготувати італійський хліб

Зверху полийте оливковою олією і розмажте пензликом. Готуйте під кришкою 7-8 хвилин із кожного боку до рум’яності.

Перед подачею посипте швидку фокаччу гострим перцем та часником. Саме так готують коржик у місті Рекко у Лігурії, звідки родом Focaccia di Recco.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?