Дуже просто готувати, а результат в рази кращий за магазинні аналоги: рецепт домашнього плавленого сиру

Складно повірити, але справжній плавлений сир можна приготувати вдома. Це дуже швидко, а ще він набагато смачніший і дешевший за магазинний.

Виявляється приготувати плавлений сир вдома, це зовсім просто, а результат значно смачніший за магазинні сирки. Він ніжний та має гарну текстуру. На додаток, він виходить дешевшим та без зайвих хімічних домішок, що люблять додавати в продукцію виробники.

Інгредієнти

  • Шампіньйони – 200 грамів;
  • Перець – на свій смак;
  • Петрушка – 6-7 гілочок;
  • Кисломолочний сир (10%) – 500 грамів;
  • Сметана (30%) – 2 столові ложки;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Сода – 1 чайна ложка
  • Часник гранульований – 0,5 чайної ложки.

Інструкції з приготування

Шампіньйони мити не потрібно, обережно ножиком знімаємо плівку. Нарізаємо тоненькими слайсами, потім кубиком. Обсмажуємо їх на пательні, поки не випарується вся волога. Потім додаємо рослинну олію, солимо та тушкуємо до готовності. Петрушку миємо та дрібно нарізаємо.

Рецепт приготування домашнього плавленого сиру
Рецепт приготування домашнього плавленого сиру

Викладаємо сир у глибоку миску. Додаємо сметану, яйця, сіль та соду. Перебиваємо все в однорідну масу за допомогою блендера. У глибоку сковорідку наливаємо воду. Ставимо миску всередину та вмикаємо вогонь. Прогріваємо масу. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь.  Сир почне плавитися, його необхідно постійно помішувати. Коли відчуєте яскравий запах сиру, ще раз перебийте масу блендером, щоб позбутися зайвих грудочок. Потримайте його ще хвилину на вогні.

Рецепт приготування домашнього плавленого сиру
Рецепт приготування домашнього плавленого сиру

Додаємо до сиру смажені гриби, зелень та спеції (перець та гранульований часник). Гарно перемішуємо масу. Виливаємо його у заготовлену ємність – баночку, або формочку з кришкою. За цим рецептом, сиру виходить трохи більше за півлітрову банку. Дайте йому охолонути, й він стане густішим. Смачного.

Рецепт приготування домашнього плавленого сиру
Рецепт приготування домашнього плавленого сиру

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?