Ідеальний грибний суп: багатий на вітаміни, легкий, а готується настільки просто, наскільки це можливо

Сьогодні приготуємо цей чудовий грибний супчик із куркою, який завжди виходить дуже смачний, наваристий, насичений та дуже ситний. У сувору пору року саме те – заряд білками та вітамінами.

Грибний суп з куркою – це популярна страва, яка зазвичай готується зі свіжих грибів, курячого м’яса та різних овочів. Цей суп має багатий смак та аромат і є одним із найпопулярніших супів у багатьох кухнях світу.

Грибний суп із куркою є традиційною стравою у багатьох країнах, включаючи Україну, Польщу та Швецію. Він має багату історію, пов’язану із традиціями кулінарії цих країн. У кулінарних книгах XVIII і XIX століть можна знайти рецепти грибного супу з куркою, що свідчить про його популярність упродовж тривалого часу.

Грибний суп з куркою є поживною і смачною стравою, яка має низку корисних властивостей. Він містить білки, вітаміни (у тому числі вітамін B і D), мінерали (залізо, цинк, селен) та клітковину. Гриби, що містяться в супі, також багаті на антиоксиданти, які допомагають зміцнити імунну систему і боротися зі шкідливими вільними радикалами в організмі. Куряче м’ясо є джерелом високоякісного білка та інших необхідних поживних речовин.

Інгредієнти

  • Курка – 300 г
  • Гриби – 200 г
  • Морква – 2 шт
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Картопля – 4 шт
  • Сир – 2 ст.
  • Часник – 2 зубчики

Як приготувати смачний грибний суп

Моркву очищаємо, промиваємо під водою, натираємо на дрібній тертці. Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо на дрібні кубики. Викладаємо моркву та цибулю на розігріту сковороду з олією. Пасеруємо до легкої прозорості інгредієнтів.

Грибна юшка
Як приготувати смачний грибний суп

Очищаємо печериці, ретельно промиваючи їх від бруду. Нарізаємо слайсами 2-4 мм. За бажанням ви можете подрібнити їх. Додаємо до сковороди до овочів. Перемішуємо.

Поки печериці смажилися кілька хвилин разом із овочами, потрібно додати пару зубчиків часнику (стільки, скільки вам потрібно), трохи куркуми та паприки.

рецепт грибної юшки
Рецепт грибної юшки

Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо, нарізаємо на невеликі кубики. Додаємо до сковороди. Тепер можна посолити та поперчити. Усі складові у сковороді потрібно залити курячим бульйоном (можна використовувати звичайну воду).

Додаємо вершки або сирний сир, коли суп буде готовий (перевіряємо по м’якості картоплі). Смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.