А що, так можна було? Приготуйте омлет з картопляними чіпсами і у вас вийде справжня іспанська тортилья

Незвичайний і дуже ситний сніданок, поширений в Іспанії. Такий рецепт сніданку підкорить усіх чоловіків, а також усіх любителів страв із картоплі.

Приготуйте таку страву не тільки на сніданок, а й для будь-якого прийому їжі.

Омлет з картоплею – це страва, що складається з яєчного жовтка, білка та картоплі. Омлет з картоплею спочатку був сільським блюдом, часто вживаним у сільській місцевості у Європі. Точні відомості про його походження невідомі, але вважається, що омлет став варитися з яєчними білками та жовтками всередині для поживнішої та ситної страви. Тому включення картоплі до омлету стало цілком логічним додаванням, щоб покращити його харчову цінність.

Назва омлету з картоплею обумовлена ​​його основними інгредієнтами. Картопля додається до омлету у вигляді нарізаних або наструганих картопляних скибочок. Омлет зазвичай готується на сковороді з додаванням жиру, а потім до нього додаються яєчка і нарізана картопля. Звідси й назва омлет із картоплею.

Омлет з картоплею містить низку корисних вітамінів і мінералів, включаючи вітамін С, вітамін В6, калій, магній та залізо. Вітамін С допомагає зміцнити імунітет, а вітаміни групи В покращують роботу нервової системи та обмін речовин. Картопля також містить клітковину, яка допомагає знизити рівень холестерину в крові та підтримує нормальну роботу шлунково-кишкового тракту. Але ми в нашому рецепті замінимо звичайну картоплю чіпсами, що зекономить нам час.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 4 шт
  • Чіпси – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Вершкове масло – 50 г
  • Молоко – 50 мл
  • Сіль – 1 ч. л.

Як приготувати смачну іспанську тортилью

Як приготувати смачний омлет
Як приготувати смачну тортилью

Чіпси обирайте бажано просто з сіллю, без ароматичних добавок. Цибулю очистити і дрібно нарізати. На сковороді на вершковому маслі обсмажити цибулю до золотистого кольору. Посолити картоплю та цибулю.
У глибокій тарілці збити віночком 4 яйця з молоком. Посолити та поперчити.

Домашній омлет за лічені хвилини - до сніданку
Домашній омлет за лічені хвилини 

Цибулю чіпси змішати з яєчною сумішшю. На сковороді нагріти вершкове масло і вилити омлет. Смажити 15 хвилин під кришкою на вогні. Потім перевернути і 5 хвилин смажити під кришкою з іншого боку.

Схожі статті

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.