Подруга з ресторану розкрила рецепт дуже соковитих котлет з хрусткою скоринкою: фарш потрібно маринувати

Супер соковиті, дуже смачні котлети з сиром можна зробити вдома без зайвих проблем. Напевно, ви сиром посипали картопляне пюре або готували якийсь салат із сиром до картоплі та котлет.

Виявляється, сир можна додавати в самі котлети і вони виходять надзвичайно соковиті та смачні.

М’ясні котлети з сиром є однією з найпопулярніших страв, представлених у різних кухнях світу. Зазвичай вони складаються з дрібно нарізаного або подрібненого м’яса (такого як свинина, яловичина, курка або індичка), змішаного з різними спеціями, що формуються у вигляді маленьких плоских котлет. У центр кожної котлети може бути доданий шматочок сиру, який плавиться при смаженні або грилі, створюючи апетитний та соковитий центр страви.

Історія м’ясних котлет із сиром має безліч варіацій. За однією з версій такі котлети вперше з’явилися в американській кухні на початку 20 століття. У той час раціони їжі були обмежені, і добавка сиру в котлети дозволяла зробити страву ситнішою і поживнішою. Інші джерела вказують на можливе походження страви з італійської чи французької кухні.

Інгредієнти

  • Фарш свинячий – 300 г
  • Фарш із яловичини – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Сир – 200 г
  • Хліб білий – 180 г
  • Спеція сухий часник – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Панірувальні сухарі
  • Сіль – за смаком

Рецепт приготування неймовірних котлет

Фарш може бути будь-який з того м’яса, з якого ви зазвичай любите робити котлети. У нашому рецепті фарш змішаний – включає свинину та яловичину. Можна зробити ПП котлети лише з курячого м’яса.

Рецепт легких капустяних котлет з пікантними спеціями
Рецепт легких котлет з пікантними спеціями

А як маринад у фарш слід додати сильно охолоджену мінеральну воду, газовану. вода додається з розрахунку на 1 кг фаршу 100 – 150 мл води і прибрати у холодильник на 3 – 5 годин для маринування. Після цього в фарш потрібно додати подрібнену цибулю і сіль.

Подрібнюємо цибулю та замочений білий хліб зручним для вас способом – на часнодавці або у спеціальному подрібнювачі. Відправляємо все це до нашого змішаного фаршу.

Далі натираємо твердий сир на середній тертці, додаємо спеції відповідно до нашого рецепту. Все ретельно перемішуємо.

Рецепт приготування пісних котлет з капустою
Рецепт приготування котлет з сиром

Формуємо котлети того розміру, який вас найбільше влаштовує. Обвалюємо в панірувальних сухарях і починаємо запікати на розігрітій сковороді з олією. До речі панірувальні сухарі можна замінити на звичайне борошно. Вийде анітрохи не гірше.

Обсмажуємо з кожного боку, поки не з’явиться золотиста скоринка. Подаємо котлетки з картопляним пюре та маринованими овочами.

Схожі статті

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.

Щось схоже на болоньєзе, але набагато простіше: Мозгова поділилася рецептом з баклажанів – всього потроху

Олена Мозгова, яка чудово готує та знає багато оригінальних рецептів, розповіла, як зробити баклажани, які нагадують італійську страву болоньєзе, але набагато простіше.

Краще солоного сала та будь-якої ковбаси: домашній сальтисон зі свинячої рульки та курячої грудки у пляшці

Ви більше ніколи не будете купувати сальтисон на ринку, коли дізнаєтеся цей простий домашній рецепт. Готується дуже легко та просто. Замінить сало та будь-яку дорогу ковбасу.

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.