Шашлик у духовці: швидкий рецепт соковитої та смачної страви, яку можна приготувати, не виходячи на подвірʼя

Шашлик — це справжнє мистецтво, за яке беруться хоча і в кожній сім'ї, але яким на всяк може похизуватися. Але що робити, якщо умов для його приготування просто немає?

Як правило ми починаємо готувати шашлики, коли приходить тепло. На свята сім’ї виходять на вулицю, насолоджується запахом квітів, співом птахів, і проводять час на природі. Запах шашлику — це річ, яку неможливо забути, адже вона напряму пов’язана з нашими прекрасними спогадами, а також трошки віддає ностальгією.

І найбільш приємне у даному процесі це — це те, що його приготування не займає багато часу, а технологія дуже проста. Достатньо розпалити багаття, отримати хороший жар, взяти нарізане та замариноване м’ясо та посмажити його на шампурах.

Але інколи нам хочеться отримати цей результат, не виходячи з дому, адже ми можемо не мати можливості насолодитися природою через погоду, умови вдома, дітей, тощо. Тоді на допомогу прийде рецепт шашлику в духовці. Він виходить дуже смачний, поживний, соковитий і зовсім не сухий.

Інгредієнти

  • Свинина (шийка, вирізка)
  • Цибуля ріпчаста 10% від ваги м’яса
  • Сіль
  • перець
  • перець запашний
  • коріандр
  • Кінза
  • базилік
  • чебрець

Технологія приготування смачного шашлику

Для початку необхідно підготувати м’ясо. Добре вимийте його, подрібніть на маленький кусочки. Додайте до нього подрібнена цибулю, а також спеції. Зовсім крапельку рослинної олії, якщо на багатті будете смажити, без олії.

Як приготувати смачний шашлик
Як приготувати смачний шашлик

Запікаєте в духовці, нанизавши на шампура 180 градусів 45-50 хвилин. Ставити краще у розпечену духовки, а також на дно можна поставити протвень з водою, завдяки чому шашлик буде соковитішим.

Шашлик в духовці
Шашлик в духовці

Подавайте на шампурах або на шпажках. Обов’язково підготуйте до даного м’яса смачний соус, щоб вечеря дійсно стала святковою. Також не забувайте, що дуже смачно підходить до такого м’яса гірчично-медовий соус.

Його ж можна використовувати у якості так званої глазурі, яка буде виглядати на м’ясі так, наче страва взялася з реклами. І не забувайте, що в магазинах є велика кількість неймовірних маринадів, які зроблять будь-яке м’ясо м’яким та ніжним. І якщо не хочете займатися ним вдома, то такий варіант буде ідеальним.

Схожі статті

Після здобних пасок та яєць: Злата Огнєвіч поділилася рецептом незвичайних стейків з капусти. Дуже смачно

Після насичених святкових застіль, рецепти легких та низькокалорійних страв будуть дуже доречними! Злата Огнєвіч показала, як приготувати смачні стейки із молодої капусти.

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.