Цей секрет соковитих пельменів мені розкрила прабабуся: і чому я раніше так не робила? Різниця мега відчутна

Спробуйте приготувати домашні пельмені за цим рецептом і більше не будете готувати їх по-іншому. Ідеальна страва на обід, що неодмінно потішить всю родину!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 300 г
  • Окріп – 1 склянка (250 г)
  • Сіль – 1 ч. ложка

Для начинки:

  • Свинина – 200 г
  • Яловичина – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Чорний перець – 1 щіпка
  • Сіль – 1-2 ч. ложки
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Або вода – 0,5 склянки

Приготування тіста:

Підготуйте всі необхідні продукти. Щоб приготувати тісто, потрібно спершу просіяти борошно. Закип’ятити чайник. У миску насипати сіль. Додати 1 склянку окропу. Підсипаючи просіяне борошно, швидко замісити м’яке тісто. Перекласти тісто для пельменів на дошку, посипану борошном, добре обім’яти так, щоб тісто не приставало до рук. Тісто накрити рушником. Дати постояти 20 хвилин.

Найкращий рецепт домашніх пельменів: смакота, що вражає
Найкращий рецепт домашніх пельменів: смакота, що вражає

Приготування начинки:

Тим часом зробити начинку для пельменів. Цибулю ріпчасту очистити, помити і дрібно нарізати. М’ясо помити, розрізати на шматочки. Пропустити через м’ясорубку. Посолити та поперчити. Додати цибулю. Додати стільки води чи молока, щоб фарш не був густим, але й не надто рідким. Добре перемішати. Фарш готовий.

Формування пельменів:

Тісто для пельменів поділити на 4 частини. Сформувати кожен шматочок у ковбаску. Кожну ковбаску розрізати на 15-16 шматочків. Кожен шматочок розкачати качалкою в плаский коржик. На кожен кружечок тіста покласти неповну чайну ложку фаршу. Скласти заготівлю вдвічі та ретельно защипнути краї, вушка з’єднати.
Так сформувати всі пельмені. Накрити рушником, щоб не підсохли. Або заморозьте про запас. Закип’ятити 2,5 л води. Посолити. Викласти одну порцію пельменів. Перемішайте, щоб не злиплися. Дати закипіти до спливання пельменів і зменшити вогонь до середнього. Варити домашні пельмені до готовності протягом 4-5 хвилин.
Перекласти пельмені у тарілку. Додати шматочок вершкового масла. Домашні пельмені з м’яса готові. Подавати гарячими зі сметаною, соусом чи оцтом. Смачного!

Також радимо вам переглянути наш відеорецепт глазурованих стейків із соєвим соусом та медом!

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?