Просто візьміть 3 картоплини. Проста, але ситна картопляна запіканка: швидкий та смачний рецепт вечері

Візьміть три картоплини й приготуйте ситну смачну вечерю. Рецепт простий, зрозумілий та не вимагає великих фінансових витрат. Страва неймовірно смачна. Обов'язково спробуйте.

Відомо, що запіканка – страва, що готується способом запікання. Рецептів цієї смакоти існує безліч. Як правило, вона складається зі шматочків м’яса, риби, овочів, рису, картоплі, макаронів або сиру. Так, кожен може обрати щось до свого смаку.

Пропонуємо приготувати бюджетну запіканку з картоплі, яка чудово смакуватиме на вечерю. Страва ситна, смачна, проста в приготуванні, тому ви з легкістю впораєтеся. Вам знадобиться всього три картоплини, яйця, сир та вершкове масло. Сіль й спеції додаватимете за своїм смаком.

Проста, але ситна картопляна запіканка

Інгредієнти

  • Картопля – 3 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Моцарела – 150 г (можна брати будь-який інший сир)
  • Петрушка, кріп – до смаку
  • Сіль, перець чорний мелений, суміш спецій – до смаку
  • Масло вершкове 82,5% – до смаку

Приготування

Спочатку чистимо картоплю. Потім натираємо її за допомогою тертки для корейської моркви. Вливаємо холодну воду, аби позбутися крохмалю.

Дрібно нарізаємо зелень, додаємо до яєць і перемішуємо. До свого смаку солимо, перчимо, можна додати ароматні трави або інші улюблені спеції. Перемішуємо до однорідності.

З картоплі зливаємо воду, перекладаємо її в сито. Потім відправляємо в посудину, додаємо соус, добре перемішуємо.

На розігріту пательню розподіляємо картопляну масу, але не всю, трохи залишаємо. Зверху викладаємо шматочки сиру і закриваємо картопляною масою, яка залишилася.

Проста, але ситна картопляна запіканка

Додаємо солі, перцю і накриваємо кришкою. Готуємо на невеликому вогні протягом 10 хвилин. Далі перевертаємо й смажимо страву так само 10 хвилин. Перед цим на дно сковорідки варто покласти ще шматочок вершкового масла. Картопляна запіканка готова. Можна посипати зеленню, подати зі сметаною чи іншим соусом. Всім смачного!

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.