Один копійчаний інгредієнт зробить будь-який фарш неймовірним: що обовʼязково додати для кращого смаку?

Фарш — це м'ясний продукт, який задіяний в усіх кулінарних традиціях світу, користується небувалою популярністю та допомагає нам створювати неймовірні страви.

Неможливо уявити сучасне життя без такого продукту, як м’ясний фарш. Адже найулюбленіші страви багатьох готуються саме з його використанням. Починаючи від пельменів, і закінчуючи пирогами. Фарш можна знайти в італійський лазаньї, у балканській долмі, в американських бургерах, тощо.

Деякі господині готують його з різних сортів м’яса, деякі зупиняють свій вибір на свинині чи яловичині. Але в нашому рецепті ми розкажемо доволі неочевидний секрет приготування даного продукту, який ви скоріш за все не знали.

Багато хто вважає, що розпушувач використовується лише для випічки — і, дійсно, він робить тісто пишним. Але ще цей інгредієнт може істотно покращити й м’ясний фарш. З розпушувачем м’ясні вироби стають більш пишними та повітряними. А ще фарш стає неймовірно соковитим, адже розпушувач утримує вологу.

Як же приготувати фарш? У даному рецепті ми також розповімо, як зробити його максимально смачним.

Інгредієнти

  • Свинина — 250 г
  • Яловичина — 250 г
  • Цибуля — 3 штуки
  • Сіль — на смак
  • Перець чорний мелений — на смак
  • Розпушувач — пів чайної ложки
  • Часник — 4 зубчики
  • Вода — 100 мілілітрів

Рецепт приготування найсмачнішого фаршу

Найсмачніший фарш дійсно готується з різних видів м’яса. У нашому рецепті ми беремо порівну свинину та яловичину. Пропускаємо м’ясо через м’ясорубку разом з очищеною цибулею. Через прес пропускаємо часник і також додаємо до маси.

Готуємо фарш
Готуємо фарш

Солимо та перчимо до смаку. Обов’язково вносимо розпушувач, який буде гарантувати нам неймовірну текстуру та отримуватиме вологу.

Якщо ви збираєтеся використовувати фарш для приготування пиріжків з м’ясом або чебуреків, варто додати до нього холодну воду, а потім добре перемішати, в такому випадку волога буде утримуватися в м’ясі і не витікати через тісто, а сама начинка вийде неймовірно соковитою.

Ідеальний фарш для котлет без хліба
Ідеальний фарш 

У випадку якщо ви будете використовувати даний фарш для пельменів або лазаньї, то можете додати побільше цибулі, яка буде надавати неповторного аромату в страві і надасть м’ясу правильних акцентів.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?