Так пекінську капусту ти в житті не готувала. Цей рецепт підкорює простотою і смаком: не банальний салат

Пекінську капусту часто використовують у багатьох сім'ях, але переважно з неї готують салати, у крайньому разі - голубці. Розкажемо, що ще можна приготувати із пекінської капусти.

А ви знали, що з пекінської капусти можна готувати не лише смачні салати, а й багато оригінальних, але водночас простих страв? Наприклад, пекінську капусту можна запекти в духовці разом із пікантним медово-соєвим соусом, який надасть їй неповторного смаку. Так пекінську капусту ви достеменно ще не готували! Спробуйте, залишитеся дуже задоволені.

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста – 1 шт.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Сіль, перець, спеції – за смаком.

Приготування:

Мало хто готує цей простий рецепт простий і дуже швидкий капусти, а дарма. Це дуже смачно. Беремо одну пекінську капусту, нарізаємо на кружечки шириною 2-3 сантиметри. М’який хвостик, який залишиться, приберемо убік і використовуємо пізніше для салату.  Нарізаємо лише середню частину. Робимо це обережно, щоб капуста не розпадалася.

Пекінська капуста в духовці
Пекінська капуста в духовці

Далі приготуємо соус. У невелику миску виливаємо 2 столові ложки олії, 2 столові ложки соєвого соусу і неповну ложку меду. За бажанням сюди можна додати чорний мелений перець. Усі перемішуємо до однорідного стану.

Пекінська капуста в духовці
Пекінська капуста в духовці

Беремо лист, застилаємо його пергаментним папером. Змащуємо за допомогою силіконового пензлика невеликою кількістю олії.

Далі на відстані один від одного викладаємо медальйони з пекінської капусти. Зверху змащуємо соусом і присипаємо спеціями. Можна використовувати кавказькі приправи чи прованські трави. Відмінно збалансує смак хмелі-сунелі.

Пекінська капуста в духовці
Пекінська капуста в духовці

Випікаємо пекінську капусту в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 хвилин.

Капуста має підрум’янитися. Подавати можна до будь-якого гарніру або м’яса. Відмінно для тих, хто слідкує за фігурою.

Схожі статті

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.

Щось схоже на болоньєзе, але набагато простіше: Мозгова поділилася рецептом з баклажанів – всього потроху

Олена Мозгова, яка чудово готує та знає багато оригінальних рецептів, розповіла, як зробити баклажани, які нагадують італійську страву болоньєзе, але набагато простіше.

Краще солоного сала та будь-якої ковбаси: домашній сальтисон зі свинячої рульки та курячої грудки у пляшці

Ви більше ніколи не будете купувати сальтисон на ринку, коли дізнаєтеся цей простий домашній рецепт. Готується дуже легко та просто. Замінить сало та будь-яку дорогу ковбасу.

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.