Додайте у звичайне пюре 100 грамів цього інгредієнту і воно стане повноцінною ресторанною стравою: лайфхак

Виявляється саме звичайне пюре можна з легкістю вдосконалити в домашніх умовах! Для цього знадобиться кілька простих інгредієнтів. Спробуйте і будете приємно вражені результатом

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг (в очищеному вигляді)
  • Цибуля ріпчаста – 260 г
  • Масло вершкове – 100 г
  • Сир твердий – 120 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль – на свій смак
  • Олія – ​​30 мл

Приготування:

  1. Готуємо усі необхідні продукти.
  2. Картоплю очищаємо, нарізаємо середніми за розміром шматочками та викладаємо в каструлю. Заливаємо картоплю невеликою кількістю води, щоб тільки повністю покрити її. Додаємо сіль на свій смак. Відварюємо картопля приблизно 20 хвилин, до готовності.
  3. Поки вариться картопля, цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо цибулю на невеликому вогні протягом 10-15 хвилин (час від часу помішуємо). Цибуля має стати карамельного відтінку.

    Рецепт картопляного пюре по-новому: як в ресторані
    Рецепт картопляного пюре по-новому: як в ресторані
  4. Часник очищаємо та пропускаємо через спеціальний прес.
  5. Твердий сир натираємо на середній тертці.
  6. З картоплі зливаємо відвар у будь-яку місткість (він ще знадобиться для приготування).
  7. Додаємо до картоплі вершкове масло. Розминаємо картоплю з маслом в пюре.
  8. Для кращої текстури та легкості, вливаємо трохи картопляного відвару (я використала 2 ст. ложки). Потім додаємо смажену цибулю, часник та натертий сир. Небагато цибулі можна залишити для прикраси готової страви. Все добре перемішуємо.
  9. Картопляне пюре з сиром та цибулею розкладаємо по порціях, посипаємо обсмаженою цибулею та подаємо. Це ідеальний гарнір до м’яса та риби. Смачного!

Також радимо вам переглянути наш покроковий відеорецепт солоних та солодких булочок з листкового тіста. Такий перекус готується за лічені хвилини, а його смак, дійсно, вражає. Запевняємо, що вся сім’я проситиме добавки!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.