Одна француженка розповіла, як зазвичай готує картоплю: гарнір та соус в одній страві – на обід чи вечерю

Французька кухня переважно складається з простих продуктів, з яких створюються складні страви. Однак є категорія не складних, але дуже смачних рецептів. Наприклад, картопля з сирно-грибним соусом.

Навіть зі звичайних продуктів французи можуть приготувати справжній кулінарний шедевр. Беремо звичайну картоплю, запікаємо її в духовці і подаємо разом найніжнішим сирно-грибним соусом з вершками. Картопляні шкірки злегка хрумтять, а все інше просто тане в роті. Приготуємо картопля за французьким рецептом?

Інгредієнти:

  • 4 великі картоплини
  • 80 г тертого сиру чеддер (можна замінити пармезаном)
  • 2 зубчики часнику
  • 150 г грибів
  • 250 мл молока
  • 2 столові ложки борошна або крохмалю
  • 1 чайна ложка гірчиці
  • Петрушка та часник
  • Оливкова олія

Приготування:

Для цього рецепту вам знадобиться 4 великої картоплі, вимиті та висушені. Змастіть її зверху невеликою кількістю оливкової олії. Добре натріть її руками, щоб картопля була повністю вкрита маслом.

Смачна картопля з сиром, часником і грибним соусом - французький рецепт
Смачна картопля з сиром, часником і грибним соусом – французький рецепт

У Франції картоплю готують у фритюрниці за температури 205 градусів протягом 40 хвилин. Якщо ви готуєте в духовці, це буде при температурі 180 градусів протягом приблизно від 55 хвилин до 1 години. Попередньо загорніть картоплю в аркуш паперу для випікання, потім оберніть аркушем алюмінієвої фольги.

Після випікання зробіть невеликий розріз. Потім за допомогою маленької вилки пошкребти м’якуш картоплі, щоб вона перетворилася на пюре.

Смачна картопля з сиром, часником і грибним соусом - французький рецепт
Смачна картопля з сиром, часником і грибним соусом – французький рецепт

Готуємо соус: наріжте 2 зубчики часнику та 150 грамів грибів. Потім готуйте 3 хвилини на середньому вогні з невеликою кількістю розтопленої олії. Додайте 1 чайну ложку гірчиці, 2 столові ложки борошна (можна замінити борошно крохмалем) і тушкуйте одну хвилину. Потім додайте 250 мл молока і варіть, поки суміш не загусне. Не забувайте постійно помішувати.  Коли суміш загусне, додайте 80 г тертого сиру.

Смачна картопля з сиром, часником і грибним соусом - французький рецепт
Смачна картопля з сиром, часником і грибним соусом – французький рецепт

Готуйте ще близько 1 хвилини, допоки сир не розплавиться. Можна додати трохи петрушки та 4 столові ложки цілісних рідких вершків. Не забудьте посолити та поперчити.

Подавайте картоплю із соусом. З часником та зеленню.

Смачна картопля з сиром, часником і грибним соусом - французький рецепт
Смачна картопля з сиром, часником і грибним соусом – французький рецепт

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?