І чому я раніше так не робила? З цим інгредієнтом тісто на пельмені виходить м’яким, еластичним і не рветься

Спробуйте приготувати тісто на пельмені за цим рецептом і ви неодмінно будете вражені результатом. Тісто виходить м'яким та еластичним, а робота з ним - одне задоволення

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 3 склянки
  • Окріп – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л
  • Сіль – 0,5 ч. л

Для начинки:

  • Фарш м’ясний (у мене свинина) – 500 г
  • Цибуля ріпчаста (велика) – 1 шт.
  • Вода холодна – 1 склянка
  • Перець чорний мелений – на свій смак
  • Сіль – на свій смак

Для подачі:

  • Масло вершкове – на свій смак
  • Сметана – на свій смак

Приготування начинки:

Для початку, заздалегідь підготуйте всі необхідні інгредієнти. Цибулю тремо на тертці з маленькими отворами. Додаємо цибулю в свинячий фарш, солимо і перчимо на свій смак. Вливаємо холодну воду і добре перемішуємо.

Рецепт м'якого та еластичного тіста на пельмені
Рецепт м’якого та еластичного тіста на пельмені

Приготування тіста на пельмені:

Для приготування тіста, борошно заздалегідь просіюємо. В борошні робимо поглиблення і вбиваємо туди яйце, всипаємо сіль та олію. Добре перемішуємо всі інгредієнти між собою. Поступово заливаємо окропом і знову перемішуємо. Замішуємо заварне тісто для пельменів спочатку ложкою, а потім руками.

Формування пельменів:

Після цього формуємо з тіста кулю. Отриману кулю розрізаємо на рівні частини. З кожної частини формуємо ковбаску. Ковбаску нарізаємо на невеликі шматочки. Кожен шматочок розкочуємо качалкою в плаский коржик. Неповну чайну ложку фаршу викладаємо у центр коржика. Складаємо кружок тіста з начинкою навпіл і защипуємо краї. З’єднуємо протилежні кути. Кидаємо пельмені в киплячу підсолену воду. Варимо протягом 5 хвилин. За допомогою шумівки виймаємо готові пельмені з каструлі та кладемо у миску. Додаємо кілька шматочків вершкового масла і струшуємо миску, щоби пельмені добре перемішалися. Домашні пельмені подаємо до столу зі сметаною. Смачного!

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.